tisdag 8 april 2014

Aj!

Lilly har börjat bitas när hon äter. I några veckor nu har båda haft lite dålig koncentration när de ammar, och ser sig omkring under tiden - men de släpper inte taget, utan håller kvar bröstvårtan i munnen. Flora gör det inte så hårt, men Lilly biter stenhårt för att inte tappa greppet och vänder iväg huvudet typ så långt hon kan, och det gör så ooont! Samtidigt borrar hon gärna in sina vassa små naglar i min överarm, och Flora nyper mig ofta i armen stenhårt. Det händer nån gång nästan varje dag att jag hojtar till av plötslig smärta, och det har hänt att Lilly blivit lite rädd - jag läste nån gång när Alfred var liten att om man råkar skrika till när de ammar kan de bli rädda för att ta bröstet igen, och det vore ju dumt, men jag gör det ju inte med mening...
Och Flora håller i bröstet med båda händerna och drar ut bröstvårtan så långt hon kan medan hon suger, vilket också gör rätt ont.
En roligare grej när Lilly äter är att hon de senaste dagarna börjat undersöka sina händer med blicken: hon lyfter upp ena handen, böjer och spretar med fingrarna och tittar och tittar. Supergulligt!
Flora började igår, eller om det var i förrgår, testa sin röst: hon har ett tag använt ett kort falsett-tjut ibland när hon är supertrött, men nu har hon börjat använda det och en massa andra ljud bara för att testa också. Och Lilly står upp i knät nu utan spaghettiben, så de kommer ikapp varann på fler och fler områden nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar