fredag 4 april 2014

Konstiga "råd"

Den här tvillinggruppen jag är med i på Facebook - folk är så märkliga ibland. Innehållet i flödet är väldigt varierat, ibland lägger folk upp roliga bilder på sina tvillingar, eller kanske en bild för att de fyller ett (gruppen är för oss som fått tvillingar 2013) eller så, och många inlägg handlar om att man ber andra om tips och råd. Väldigt ofta handlar det om att det är hopplöst att få barnen att somna eller om att de vaknar tusen gånger på nätterna och de stackars mammorna är förtvivlade och ber om hjälp med hur de ska kunna få det bättre. Och det är förstås inte det jag tycker är märkligt, utan här kommer det: påfallande ofta får de här inläggen kommentarer som "Våra tvillingar somnar själva på fem minuter, vi lägger bara ner dem i spjälsängarna klockan 19 och så sover de hela natten till klockan 7. Det har de gjort sen de var 2,5 månader." Ooooookej? Jamen kul för er då, men hur i hela friden ska det hjälpa den här stackars mamman som sliter sitt hår för att hon måste vagga båda sina till sömns under en och en halv timme och sen mata dem tre gånger var på natten och ändå gå upp klockan 5 på morgonen? Så sjukt störigt.
Ibland skriver visserligen den som frågar typ "Hur har ni det?" och då kan man väl få skryta om man hemskt gärna vill (även om jag fortfarande inte tycker att det är vidare hjälpsamt), men när frågan bara handlar om att få hjälp..? Taskigt, tycker jag.

2 kommentarer:

  1. Precis därför som jag inte med i några av forumen. De stjälper mer än vad de hjälper. Min man är medlem i en tvillingklubb via Facebook och upplever den som bra, men titt som tätt jämför folk sina barn med andras och jag orkar bara inte!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen faktiskt. I slutet av graviditeten kände jag ett stort behov av att höra hur andra tvillingföräldrar har det, men det har mattats av; nu känner jag mer att vi vill göra på vårt sätt utan att bry oss om hur andra gör. Jag tycker om att läsa din blogg och några till, och så söker jag fakta på 1177.se och liknande. Fast ibland är det ju kul att reta sig. ;) Men ibland kan man förstås få bra tips ändå, jag har lärt mig ungefär vilka som verkar kompatibla med mig och mina värderingar och vilka som inte är det.

      Radera