fredag 4 april 2014

Spontanshoppingpromenad

De senaste dagarna har jag inte varit ute och gått på förmiddagen när tjejerna skulle sova, eftersom det varit kallt och jag har varit trött, och då har Flora vaknat efter bara en halvtimme. Så idag när solen skiner gick jag ut med vagnen, och båda somnade så gott. Men efter en dryg halvtimme träffade jag en bekant och stannade en stund och pratade, och då ping! vaknade Flora. Jag ignorerade henne så gott det gick och började gå igen, så till slut somnade hon om - men tydligen tycker hon att det räcker att sova en halvtimme på förmiddagen. Lustiga unge. Och i natt sov hon inte särskilt bra heller, så jag måste försöka råda bot på det där. Alfred brukade sova 1-2 timmar på förmiddagen, och Lilly gör det ju ofta också, så det smidigaste vore ju om Flora också gör det.
Alfred förresten, han var lite hängig när jag hämtade på förskolan igår, snorig, trött och ledsen och lite varm. Men när han vaknade idag var han pigg och glad igen, om än lite snorig fortfarande, så han fick gå till förskolan ändå, för att vara hemma med bara mig och tvillingarna en hel dag är ju inte vidare roligt för varken honom eller mig. Men de får såklart ringa mig ifall han skulle må sämre igen, men än så länge har de inte ringt (klockan är ett). Och ikväll ska vi på restaurang allihop tillsammans med min syster och hennes kille, så jag hoppas verkligen han fortsätter må bra.
På vår promenad idag spontanköpte jag en massa grejer, trots att jag tänkt sluta shoppa, för jag gör åt för mycket pengar. Å andra sidan såg jag i min TimeHop-app, som visar sociala medier-statusar och -bilder från dagens datum tidigare år att jag en gång skrivit typ: "Jag måste sluta köpa exakt vad jag vill ha exakt när jag vill ha det och istället spara pengar... för att kunna köpa exakt det jag vill ha... eller hur blir det nu..?" Så litegrann äsch, jag köper det jag vill ha. Så länge jag inte börjar ta sms-lån är det lugnt, tycker jag.
Så jag köpte påskpresent till Alfred (bandyklubbor att ha i stugan) i en barnbutik jag gick förbi, och på torget i Fruängen hade de förutom påskris, som jag ändå ville köpa, billiga ranunkler och örter att plantera ut på balkongen. Och påskris hade de flera olika sorter, så jag köpte forsythia så vi får fina gula blommor inne om en vecka eller så. Utan fjädrar förstås, för jag vill ha fjädrar i egenvalda olika färger, dessutom placerade inte bara i topparna av grenarna. Och sen hämtade jag tre paket vi beställt (underkläder till Christopher, en sovtränarväckarklocka till Alfred (återkommer om hur den funkar) och en ryggsäck till Alfred), så det var ju ett sjå att komma uppför trapporna hemma sen med allt. Fast det var i och för sig bra att jag hade vagnen på vägen åtminstone, hade varit svårt att bära allt utan, även om det var lite svårt att manövrera vagnen med en låda under armen och påsar med växter ovanpå barnen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar