söndag 16 mars 2014

Puréer

Nu börjar det roliga: göra barnmat! Än så länge är vi ju bara på smakportioner, och jag tänker inte öka på ordentligt förrän tjejerna blir ungefär ett halvår, men de hade äpplen på extrapris när jag handlade härom dagen, så idag gjorde jag äppelpuré och äpple+hallonpuré till efterrätt och mellanmål lite i förväg och stoppade in i frysen. Alfred provsmakade och gav det med beröm godkänt, så det ska nog bli bra.
När Alfred åt puréer och sen finhackad mat lagade jag allt till honom själv, för att jag tyckte det var roligt - jag gjorde ofta så att jag lagade två-tre olika rätter samtidigt och frös in så jag hade i några veckor - och de få gånger jag köpte färdig mat till när vi skulle i väg någonstans gillade han det inte, så vi var liksom fast i det hemlagade vare sig jag ville eller inte. Eller jo, Ella's matpuréer funkade ibland, dem hade vi när vi var på Teneriffa en vecka när han var 11 månader - eller nej, just då åt han nästan inget alls från dem utan levde mest på ris, bröd och Ella's fruktpuréer när jag tänker efter. Men han gillade dem ett tag innan.
Efter ett tag fastnade jag på några rätter som han gillade och det blev inte av att jag provade nya, så det blev väl lite tjatigt så småningom kanske, men jag tyckte i vilket fall att det var roligt att laga maten. Enda problemet var att jag alltid hade för få småburkar och istråg att frysa in det i, men nu har jag köpt fler av båda så nu ska det nog gå bra tror jag. Och så har jag hittat fler recept som ska bli kul att prova också.

2 kommentarer:

  1. Åh vad kul det ska bli att följa dina flickors första smaksensationer och speciellt om du tillagar det mesta själv.Har följt din blogg sen du fick reda på att det var två flickor...jag själv är 16 barns mamma och har bl.a. tvillingpojkar på 5 år och tvillingflickor som snart är 4 månader gamla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. 16 barn!? Wow! Och jag som har svårt att hinna/orka med tre ibland. :)
      Roligt att du hängt med i bloggen så länge - tack!

      Radera