tisdag 18 mars 2014

Gnäll

Fy schöven villka gnälliga barn vi har haft idag. Sen lunchtid har båda tvillingarna turats om att gnälla, och ibland har de varit griniga samtidigt, och nu på kvällen har även Alfred stämt in i gnällkören. Jag vet inte vad det är med dem, vi har provat mat, lek och sömn, men inget funkar några längre stunder. Och det är meningen att de ska vara precis på sista dagarna av fjärde utvecklingsfasen, så jag tycker inte det verkar jättetroligt att det är på grund av det. Och sen det var fullmåne i lördags natt har båda sovit kasst också, och krävt kroppskontakt och amning mer eller mindre hela nätterna, så jag har sovit fruktansvärt dåligt, så mitt tålamod är ungefär i botten nu.
Typ det enda roliga idag var när vi var och handlade (då sov de små gnällisarna) och jag såg på självscanningsapparaten att vi var uppe i 881:- men att vi hade avdragna rabatter på 299:-. Jag är en sån perfekt liten tant som är bäst på att hitta extrapriser! Nu för tiden använder jag appen Matpriskollen, och så väljer jag om vi ska storhandla på CityGross eller ICA Kvantum vecka för vecka. Och uppenbarligen lönar det sig. (Det blev förresten ännu mer rabatter innan vi var färdiga - och mer pengar att betala också förstås - men jag missade att kolla exakt innan Christopher satte tillbaka apparaten och på kvittot stod det inte uppställt likadant.)
Nu har vi precis lyckats få båda tjejerna att somna i liggdelarna, och Christopher är inne och lägger Alfred (och där vaknade Flora, så jag fick höja volymen på brusappen, hålla handen OCH gunga liggdelen - den nivån är vi på idag), så jag tänkte göra lite mammamageträning, men det blir väl inte av nu när Flora vägrar somna om utan ligger och skriker i vagnen i mitt knä. Tycker dock att magen faktiskt är lite mindre uppsvullen redan efter nivå 1, mycket trevligt.
Jag hoppas att tjejerna kommer fortsätta sova länge på morgnarna åtminstone, det är min enda sömntröst - de brukar vakna mellan 8 och 9 (ta i trä), vilket ju är väldigt lyxigt, samt min enda chans att återhämta mig någorlunda efter nätter fulla av amning.

2 kommentarer:

  1. Alltså jag bara gillar din blogg så mkt du har en sådan talang för att skriva om din vardag på ett så igenkännande och härligt vis-lätt beroendeframkallande kan jag tala om.Här är också väldigt gnälligt och mina tvillingflickor sover nästan inte alls om dagarna de har de aldrig gjort änundrar när jag ska lyckas synkronisera mina?Verkar som jag helt förträngt glömt bort tiden med mina tvillingpojkar för 5 år sedan!Däremot har jag himla bra ordning på resten av min stora härliga barnaskara tur är det!
    Hälsningar 16 barns mamman!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh vad roligt att höra! :) Tack snälla!
      Nej, det där med synkning har inte funkat här heller, jag tycker snarare att de blir mindre och mindre synkade för varje dag... Men för det mesta har jag inget emot det, det är bara när jag är svintrött jag tycker att det hade varit praktiskt, annars tycker jag nästan det underlättar att kunna ta hand om dem en i taget.
      Jag har också glömt det mesta från Alfreds bebistid redan. Men man kanske måste förtränga det jobbiga för att våga sig på 16 barn? ;)

      Radera