torsdag 27 februari 2014

Sen läggning igen

Nu är vi tillbaka till halv två-läggningarna, tydligen. Där fick jag för att jag skrev härom dagen att nätterna började bli okej. Och ändå har inte tjejerna sovit alls mycket på dagen idag. Men nu ligger jag här och ammar Lilly till sömns och Flora har till slut somnat i liggdelen efter att ha skrikit hysteriskt en bra stund utan att lugna sig i famnen.
Annars har dagen idag varit rätt så bra, tycker jag. Inte alls mycket skrik när vi var ensamma på dagen och Alfred blev glad när vi hämtade honom på förskolan, sen handlade vi mat, lagade och åt middag, Alfred flyttade runt mina appar i telefonen när jag trodde att han bara spelade spel, sen säsongspremiär av Grey's Anatomy och hemgjorda semlor. Först därefter började skrikandet. 
Men nu verkar det lugnt så jag ska försöka sova - Alfred vaknade nyss så Christopher är hos honom. 
Imorgon kanske jag ska på konsert, om jag klarar att lämna de små ensamma med pappan - mer om det imorgon!

2 kommentarer:

  1. Mitt förra kommentar bara försvann så jag försöker igen!
    Det dör med sömn alltså, vad vi fick kämpa med det! Det var en på vår BVC som sa att sömn föder sömn, ju bättre barn får sova på dagen desto bättre blir natten. Sedan regleras tydligen sömnhormonerna bäst när barn får sova/vistas ute mycket och det funkade ju onekligen för oss.
    Bara lite tips som räddade oss, hoppas de hjälper er med! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med sömn föder sömn har jag också hört nånstans - är det därför vi föräldrar blir ännu tröttare när vi äntligen får sova en bättre natt? :) Hittills har jag tänkt att de ska sova bättre på nätterna när de inte sover så mycket på dagarna, men det är nog dags att prova er strategi. Ju mer vår det blir får jag ge mig ut och gå mer - än så länge är jag väldigt dålig på att ta mig ut förutom när vi hämtar Alfred på förskolan (och då brukar de ju alltid somna i vagnen och sova några timmar).
      Tack för tips! Kram

      Radera