torsdag 27 februari 2014

Idag för ett år sen

Idag för ett år sen blev jag uppsagd. Jag jobbade på en reklambyrå och vi hade haft för lite att göra ett tag, och eftersom jag var den produktionsledare som hade minst erfarenhet så fick jag gå. 
Jag är inte produktionsledare egentligen, och har aldrig varit intresserad av reklambranschen, utan halkade bara in på det för att Christopher och min syster (som båda är reklamare) trodde jag skulle vara bra på det, efter att jag jobbat på tre företag inom musik på internet som alla gått i konkurs pga bristande ekonomi. Och jag var bra på det, men gillade det ärligt talat inte nåt vidare; jag tyckte att det mest gick ut på att planera roliga saker som andra (kreatörerna) skulle få göra och på att ta en massa skit från kunderna utan att riktigt få bestämma något vettigt själv. 
Så när jag fick veta två dagar tidigare att jag kanske skulle tvingas sluta kändes det i ärlighetens namn rätt skönt - bortsett från det stora lilla faktum att jag hoppades på att kanske vara gravid igen, efter att ett test visat att jag hade ägglossning den 12 februari (efter jag fått ett tidigt missfall i slutet av november), och att jag bara gick och väntade på att beräknad mens-datumet skulle passera så jag kunde få göra ett graviditetstest. Så jag kände förstås att om jag var gravid skulle ju en uppsägning just då vara ekonomisk katastrof, eftersom det inte skulle vara vidare lätt att hitta ett nytt jobb som gravid. 
Jag berättade faktiskt för min (nya och kvinnliga) chef att jag kanske var gravid, och hon blev helt exalterad, och tyckte att det ju var perfekt att jag kunde vara ledig och njuta av graviditeten. Jag fick några månaders avgångsvederlag utöver uppsägningstiden, så jag skulle klara mig ett tag, och när testet visade positivt den 4 mars hade jag redan börjat må så illa att jag var oerhört tacksam över att slippa gå till jobbet. Så ledig för att njuta av graviditeten blev det inte, men ledig för att stå ut med graviditeten var ju inte fy skam heller. 
Sen kom jag lustigt nog tillbaka till jobbet en dryg månad senare för de behövde mig när en annan gravid produktionsledare sjukskrevs och någon behövde avsluta hennes projekt, så jag fick ta över en månad. Ganska bisarr situation, faktiskt, men jag var för snäll för att säga nej. 
Sen gick jag också en skrivarkurs på Berghs under våren, men utöver det har jag alltså nu inte jobbat på ett helt år, och bara varit mammaledig i fyra månader. Känns ju lagom bra karriärmässigt. Nån som vet nåt bombsäkert sätt att vinna en massa pengar så jag kan bli hemmafru när min föräldraledighet är över..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar