måndag 17 februari 2014

Nästan tillbaka till före-kroppen

Jag tror jag har nämnt nån gång tidigare att jag mäter mig själv en gång i veckan sen jag tränade för några år sen och fick veta att mått är ett bättre kvitto på resultat än vad vikt är. Så jag har mått på mina lår, stuss, mage och midja från både före, under och efter Alfred-graviditeten och fram till och under tvillinggraviditeten. Amningen av Alfred var så effektiv att jag var smalare när han var ungefär ett halvår än innan jag blev gravid med honom, utan att ha tränat ett dugg (förutom att jag bar honom ungefär dygnet runt då). Och idag, nu när tvillingarna är knappt fyra månader, hade måtten på både lår, stuss och mage (alltså den tjockaste delen av magen, i höjd med naveln) gått ner till samma eller precis under måtten före tvillinggraviditeten. Det enda som fortfarande är några centimeter större är midjan - det är nog dels lite överskottshud kvar, men också att det känns som att tarmarna inte riktigt är tillbaka på sina rätta platser än, det är lite kaos med gaser och grejer fortfarande (och vissa kläder som jag kan ha igen sitter alldeles för tajt när jag ätit och svullnat upp).
Jag är dock lite förvånad över att magmåttet är samma som före, för jag ser ju att magen är lite sladdrig fortfarande, men det kanske mer är att musklerna försvunnit än att det är gravidöverskott kvar. 
Jag är helt fascinerad av hur väl min kropp återhämtat sig så snabbt efter graviditeten! Och med tanke på att jag inte tränar och äter rätt mycket onyttigheter och ändå fortsätter bli mindre för varje vecka jag mäter mig undrar jag lite vad som skulle hända om jag dessutom skulle sluta äta kakor och godis - jag skulle väl försvinna helt. Och dessutom är det ju inte bra att gå ner i vikt för fort när man ammar eftersom miljögifter tydligen lagras i fettcellerna och kan frigöras och gå över till barnen genom mjölken om de försvinner. 
Fast det är klart att det vore trevligt att ha en liten "minus-buffert" för när jag slutar amma, så det inte gör nåt om jag går upp lite igen, utan att jag skulle kunna ha mina kläder ändå. Kan jag fortsätta amma några månader till kanske det kan hända. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar