tisdag 7 maj 2013

Shopping

Alltså, jag borde inte få gå lös på stan. Meningen var ju att jag skulle spara så mycket pengar som möjligt nu medan jag har avgångslön så jag har en liten buffert när vi sen ska leva på vanlig föräldrapenning med dubbla ungar, men så fick jag för mig att åka in till stan för att titta på körsbärsblommen i Kungsträdgården och så gick det som det gick. Jag gick först förbi en Stadium där de hade en fin bikini för bara 99:-/del i fönstret, så då köpte jag fyra delar - i lite för stora storlekar och tänkte optimistiskt att "såå stor blir jag nog inte", men det får vi väl se... När jag betalat och gått ut fick jag lite panik och gick tillbaka in och letade efter ännu större storlekar men det fanns inte, så nu är det som det är.
En sorts bh som sitter bättre när man badar och en som ger mindre ränder när man solar (den fjärde delen var en gul bh till några udda bikinibyxor jag redan har)

Sen gick jag in på Zara för att kolla sandaler till Alfred men hittade istället en röd kjol - jag har letat efter en fin röd kjol i åratal! Och nej, den var inte det minsta gravidanpassad, men den där optimismen gjorde att jag ändå tog med den till ett provrum, drog in magen allt jag kunde och fick hör och häpna på mig den! En vanlig i storlek M! Så ännu ett bevis på att jag inte är sådär stor som folk tror att jag är än, det är ju bara gaser och sånt där tjafs medan bebisarna fint gömmer sig nånstans under naveln fortfarande.
Ja, ungefär såhär...

Jag kommer såklart inte kunna använda den förrän jag förhoppningsvis blir smal och normal igen några månader efter förlossningen, men äsch. Trehundra spänn är ju inte så farligt, tyckte jag.
Sen köpte jag ett par flip flops med hälrem till Alfred och en vattenflaska på könsstereotypernas högborg H&M. Jag kunde välja på en röd med Cars på, en blå med Angry Birds på eller en rosa med Lilla Smurfan på, och i ren protest köpte jag den rosa. När jag var gravid med Alfred och precis hade fått veta att han var en pojke var jag inne på en H&M och började gråta över hur erbarmligt tråkiga alla pojkkläder var, medan flickavdelningen var färgglad och fin. När jag kom hem skrev jag ett mail till H&M där jag undrade varför de bara gör trista pojkkläder i blått, grått, brunt och möjligtvis lite grönt och med en massa fula tryck, när barn väl borde kunna få ha på sig alla glada färger som finns (ja, vuxna också, men det är det ju inte så många som håller med mig om tyvärr), och fick ett otroligt blajigt svar om att det var minsann det kunderna ville ha, efterfrågan och tillgång, och att de faktiskt börjat med lite rosa kläder för pojkar också... Men jag kräver inte att pojkar måste ha rosa, jag kräver att alla barn ska få ha på sig rött, gult, grönt, blått, lila... ja, alla fina färger som finns! Varför ska det vara så svårt? Dessutom klarar ju de flesta andra stora kedjorna av det, åtminstone på babykläder. Så jag började handla det mesta på Lindex istället, så så var det med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar