måndag 6 maj 2013

Bildbevisen från ultraljudet och lite om namn


Det här var alltså det första vi fick se på ultraljudet: det var verkligen två huvuden!

Den lille/a till vänster var en riktig sprattelpelle, medan den till höger (som mest ser ut som ett skelett...) låg lugnt och stilla - den hade lite större huvud, så barnmorskan sa att det kanske var för att hen sparade på krafterna. Annars var de nästan exakt lika stora.
Jag är så fruktansvärt nyfiken på att få veta könen på dem (eftersom de är tvåäggs kan det ju vara en av varje) så vi kan bestämma namn! Jag vet att de flesta säger att man inte kan bestämma namn förrän man ser barnet, men det kan man visst det. Alfred fick sitt namn (eller till och med alla sina tre namn) bara några dagar efter rutinultraljudet i vecka 19 eller vad det var, när vi fick veta att han är en pojke. Och eftersom vi ju kallade honom Alfred i närmare fem månader inne i magen så kunde han ju inte vara någon annan när han väl kom ut. En kompis sa att han var den första bebis hon visste som hade en identitet så tidigt, och det stämde ju: han var ju Alfred redan då.
Men det är fortfarande fem veckor tills vi har det stora ultraljudet när vi kan få se - om de inte gömmer sig såklart, men det hoppas jag inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar