onsdag 29 maj 2013

Allt verkar bra

Jag ringde MVC, och hann presentera mig och börja säga att jag vaknat med ont i magen och sen började jag förstås storgråta. Det visade sig att de hade öppen mottagning till klockan 9 (klockan var kvart över 8), så jag fick ta med mig Alfred, som jag precis skulle lämna på dagis och åka in.
Jag var helt gråtig och stressad, så jag skällde på stackars Alfred som inte ville klä på sig, och allt var allmänt eländigt, men iväg kom vi i alla fall, och fick träffa en snäll barnmorska som skulle lyssna på magen.
Hon hittade först en som hade hjärtfrekvens på 155, och sen en på 145, så även om de fortfarande låg väldigt nära varann var hon ganska så säker på att hon hittat båda, så det var ju skönt.
De ville ta ett urinprov också för att kolla så jag inte har urinvägsinfektion, vilket man som gravid tydligen kan ha utan några större besvär, men jag hade varit på toa för nyss, så jag ska tillbaka om ett par timmar och lämna ett prov för säkerhets skull.

Vi har inte bestämt oss än var vi vill föda, och barnmorskan jag träffade idag hade just börjat på min MVC från att ha jobbat på förlossningen på Huddinge sjukhus. Alfred föddes på privata BB Stockholm, men där får jag inte föda den här gången för jag har alla fel enligt dem: förra förlossningen blev akutsnitt, jag är över 40 och jag väntar tvillingar, så där är det kört. Plus att vi flyttat söder om stan nu, så BB Stockholm ligger dessutom lite långt bort. Men nu fick jag veta att på Huddinge är man alltid garanterad en pappaplats, vilket man tydligen inte är överallt, så det är ju ett plus för dem när vi ska bestämma oss. Någon som har några tips om var det är bra att föda tvillingar?

2 kommentarer:

  1. Leon är född på Huddinge och vi hade en bra upplevelse där. Trots lite hård start i livet för Leon som hamnade på Neonatalen. Men H fick stanna kvar å det var viktigt för mig :) denna gång blir nog också på Huddinge, men blir vi kvar så får jag nog vara själv då H säkert måste hem till Leon :)

    När har du Rul?? Juli?

    SvaraRadera
  2. 10 juni har vi äntligen ultraljudet! (i vecka 20 - med Alfred fick jag i vecka 18, har jag för mig, så 20 känns sent)

    SvaraRadera