lördag 25 maj 2013

Järnkrångel

Alltså de här järntabletterna - det är ju inte superenkelt att ta dem. Det måste gå minst två timmar efter måltid och ska gå minst två timmar till måltid när man ska ta dem, och ärligt talat: hur ofta går det minst fyra timmar mellan måltider när man är gravid..?
Min barnmorska tipsade om att många tar dem när de är uppe och kissar på natten, för det gör man ju jämt när man är gravid. Just nu ligger jag och väntar på att klockan ska bli midnatt - vilket egentligen är alldeles för sent för mig nu för tiden - för då kan jag ta en, så slipper jag komma ihåg det inatt. 
Men än så länge inga konstiga biverkningar i alla fall, men det kanske är för tidigt att ropa hej än. 
Känns bara lagom meckigt att behöva hålla på med det här resten av graviditeten. 

2 kommentarer:

  1. Min barnmorska sa att det är bättre att jag tar järntabletterna vid måltid för annars är det så lätt att man glömmer så jag tar mina vid frukosten. De ska ju inte ta över ens liv. Men det kanske beror på vad man har för järnvärden också. Mina har varit ok sen jag började med tabletterna så något verkar ju fastna iaf =)

    SvaraRadera
  2. Åh, det vore ju skönt! En kompis sa att hon också tar dem med mat, men bara inte med kalciumrik mat. Jag försöker hålla ut till nästa MVC-tid och frågar då, dels hur värdet ser ut då och dels vad min barnmorska säger om att ta dem med mat.

    SvaraRadera