måndag 6 maj 2013

Illamåendet värre igen

Jaha, då kan vi konstatera att dålig sömn triggar illamåendet. I natt sov Alfred som en kratta, för han är förkyld med hosta och feber, och vaknade ungefär en gång i halvtimmen så vi var tvungna att turas om att gå in till hans rum och ligga på golvet hos honom tills han somnade om - så den där lilla förbättringen av illamåendet jag kände igår kväll har vänt till det sämre igen.
Sen funkar magen sämre idag igen också, så det gör väl sitt till också, antar jag.
Jag ska väl tillägga att jag visserligen inte har det så illa som många andra: jag har bara kräkts två gånger (hittills). Med Alfred mådde jag mer eller mindre konstant illa till vecka 20, men kräktes aldrig, så när jag plötsligt var tvungen att kräkas en gång i vecka 10 den här gången blev jag väldigt förvånad, även om jag hela tiden mått snäppet sämre den här gången. Sen var det en gång till i vecka 11, men sen dess har det mest gått tillbaka till den vanliga konstanta olustkänslan där jag då och då måste trycka stenhårt på akupressurpunkterna mot illamående på handlederna för att lugna ner det.
Jag köpte Seaband i vecka 9, tror jag det var - armband med akupressurkulor som ska hjälpa både mot sjösjuka och gravidillamående - men tyckte bara de hjälpte i ett par dagar. Däremot att ibland massera/trycka hårt på de där punkterna brukar kunna hjälpa när det är smått akut.
Har också testat Postafen-tabletter, men de hjälpte också bara de första två gångerna. Ingefära i alla dess former (te, färsk, torkad, Ginger Ale): helt verkningslöst. Citron: funkar inte heller. Småäta: som sagt funkar inte det heller. Jag ger upp nu.

3 kommentarer:

  1. Åh så kul det ska bli att följa dig här Sara, kul att du ska blogga om graviditeten! Och grattis igen förresten :)

    Usch jag minns (nästan) hur hemskt det är att må så illa! Jag var ju sjukskriven båda mina graviditeter från ca v 7 till v 17, kräktes dygnet runt och kunde inte äta i stort sett något. Gick ner 5-6 kilo fram tills det vände där runt vecka 16. Härligt är det - not! ;)

    Jag gick på läkedemel båda gångerna, för som du säger - inget av de "vanliga" tipsen hjälpte på något sätt. Så om du mår riktigt dåligt och inte får behålla maten, prata med husläkaren. Det finns ett läkemedel som heter Lergigan Comp, för mig tog det åtminstone bort topparna på illamåendet så att man kan fungera hjälpligt.

    Håll ut, det KOMMER vända! :) Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Jag mådde också fruktansvärt illa under början av min graviditet, säg, de första 12-14 veckorna? Det enda jag kunde "småäta" var fruktsallad, kylskåpskall. Det kräktes jag inte av. För mig var det så tråkigt att om jag hade ätit en sak en gång så kunde jag inte äta det igen sen pga starka äckelkänslor. Mycket dumt och opraktiskt. Men frukt alltså. Funkade. Och morotsstavar och gurkstavar. Kylskåpskalla. Obs mycket viktigt.
    Hoppas att det släpper snart. Det borde det faktiskt ta och göra tycker jag. Så nu kan vi väl bara ta och bestämma det? Så.

    SvaraRadera
  3. Kalla morotsstavar låter gott, det får jag testa! En del frukt funkar för mig, men tyvärr inte apelsin - jag har tvingats sluta dricka juice och jag älskar juice...
    Jag är helt med på att bestämma att det räcker nu - jag kör från imorgon! (ikväll mår jag redan illa) :)

    SvaraRadera