lördag 9 januari 2016

Tråklördag

Idag har varit en jobbig dag - underligt nog tycker jag att många av våra lördagar är jobbiga! Jag vet inte om det beror på mig eller på barnen, men nånting med första dagen hemma efter förskola gör att det väldigt ofta blir mycket gnäll och bråk, och det är så tråkigt när man bara har två dagars helg (eller ja, tjejerna är ju hemma på måndagar också, men ändå). Vi har i vilket fall inte haft det såhär trist på hela jullovet.
I förmiddags var Lilly supergnällig och gick omkring och liksom rutin-ylade mer eller mindre konstant - alltid var det något som var fel, liksom. Och Alfred hängde på och gnällde så gott han kunde också om det mesta. Så vi, som behövde åka och handla mat, tog en extra sväng med bilen så att alla barnen fick sova en halvtimme, och sen blev det lite bättre, åtminstone medan vi var i affären.
Men det började om med en massa bråk och gnäll hemma igen sen också - jag minns inte ens vad anledningarna var, det var väl ungefär hundra olika, men på eftermiddagen var det ganska mycket Flora som bråkade; hon kastade saker och mat omkring sig och var allmänt arg. Och så är det väldigt mycket "Sitta bevi (bredvid) mamma!", "Inte pappa! Mamma!!", "Inte mamma! Pappa!" och direkt efter "Inte pappa! Mamma!!!", "Mök! (mjölk) Inte mök! Bubbolmatte! (bubbelvatten)", "Bubbolmatte! Mök!" och så vidare i oändlighet.
Plus att jag har svinont i bröstryggen av att ligga fastklämd mellan tjejerna i deras säng hela nätterna, så nu behöver jag äta upp de sista lussekatterna och titta på tv (fast det gör ont i ryggen av att halvligga i soffan också, tyvärr), och hoppas på en bättre söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar