onsdag 6 januari 2016

Förhatliga mollusker

I förmiddags tvättade vi håret på alla barnen. Vi har inget badkar, så det får bli i duschen, och vi brukar göra så att de ligger en och en i knät på Christopher som sitter på en pall, så blir det minst risk för vatten och schampo i ögonen. Alfred och Flora tycker inte det är så illa längre, men Lilly gillar det fortfarande inte, så hon ville att jag skulle hålla henne i handen, och när jag satt där såg jag två små prickar på hennes snippa - och jag är rädd för att det är nya mollusker. Vad jag hatar de där sabla molluskerna!! De började ju i hennes högra knäveck i april förra året, och sen har de spridit sig: utöver en mängd i knävecket har hon några på vänster sida av magen, strax ovanför blöjkanten, några på övre delen av vänster lår, som antagligen hamnade där för att en på magen smittade, och så ett par stycken på sidan av bröstet. Och nu då kanske också på snippan.
Vi har provat i stort sett allt jag läst om som kan funka, men inget har hjälpt: alsolsprit (som tog bort dem som Alfred hade i knävecket på bara några veckor), salvan Cicaplast, salta bad och salvan Microcid i kombination med alsolsprit. Det enda mer jag läst om som jag kanske kan tänka mig att testa är Tea tree oil, men det är så starkt att det kan skada huden, så jag vill helst inte. Men de får schöven inte sprida sig mer nu, så vi kanske måste prova ändå. Eller har någon som läser här några bra tips?
Imorgon är det förresten dags för förskola igen, så vi har alltså överlevt jullovet. Och det har gått mer smärtfritt än jag förväntade mig. Vi har visserligen haft hjälp större delen av tiden; först var ju mamma här i en hel vecka, och så Stella, Daniel, Kate och Vigga, och sen Agnes. Men ändå, jag tycker nog att det varit mindre bråk på sistone än tidigare, och håller det i sig vore det ju fantastiskt skönt. Och de ser fram emot att träffa sina fröknar igen - Flora har faktiskt frågat efter Titti och Amra flera gånger de senaste dagarna (fast Amra är visst ledig torsdag-fredag, men Titti ska vara där), så det blir nog bra.
Flora började förresten med en ny grej igår: hon gapskrattar åt det mesta - alltså verkligen gapskrattar istället för att bara le eller skratta litegrann. Väldigt lustigt faktiskt.
Och idag har tjejerna tränat på sina springcyklar (Lilly tog med sin "bebis", dockan hon fick av Stella i julklapp och älskar).

2 kommentarer:

 1. Mollusker, mollusker, mollusker. Hatar dom med. Alsolsprit har fungerat här hemma på ena pojken, men inte på den andra, där försvann dom mha aloevera gel som jag fick tips om av en av hans kompisars mamma då det fungerat på hennes tös... kanske kan vara något?!
  /Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, aloe vera gillar jag! Vad var det för nån gel ni köpte? Jag har en flaska med ren aloe vera som jag köpt på Teneriffa, plus att vi har en riktig planta hemma - eller hade gelen något annat i sig som kan vara effektivt?

   Radera