måndag 11 januari 2016

Middagstriumf

Halleluja! Jag lyckades laga improviserad mat som två av tre barn tyckte om!
Alla våra barn brukade älska min mat när de var bebisar och jag gjorde alla deras puréer själv, men nu har tjejerna blivit som Alfred: äter i stort sett bara färdigmat som fiskpinnar och köpeköttbullar utöver pasta/ris/potatis/cous cous, och det är så tråkigt, för jag gillar god mat och vill ju att våra barn ska äta bra också.
Det har blivit att jag tar största ansvaret för maten hemma, även fast Christopher lagar maten rätt ofta, så är det jag som planerar och ser till att ta ut råvaror ur frysen och sånt, men i förra veckan när jag var trött och ledsen en kväll bestämde vi att dela på hela matansvaret, så att Christopher tar tisdag, torsdag och lördag och jag tar de andra fyra dagarna. Så idag var ju min dag, och vi försöker köra på meat-free Monday, men jag hade ingen bra plan alls för middagen. Till slut bestämde jag mig för en improviserad soppa, och kokade upp potatis, morötter och röda linser (Flora hjälpte mig), och stekte rödlök och vitlök, mixade ihop alltihop, kokade upp igen med grädde och kryddade med salt, peppar, timjan och spiskummin.
Eftersom det brukar vara ett sjå att ens få Alfred att smaka på mat som han inte vet vad det är så sa jag att det var "Mysterie-soppa", som jag vägrade berätta vad det var i, så han måste gissa, och det lyckades faktiskt: han smakade! Men innan jag ens hunnit ta min egen första sked hade Flora ätit upp sin portion! Och Alfred gillade soppan! Lilly däremot sa att det var "uscha blä", men ändå: två av tre! Wohoo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar