onsdag 13 januari 2016

Testa gästrummet

Inatt ska jag premiärsova i vårt gästrum, för idag har jag varit yr av trötthet hela dagen. Jag sov nämligen inne hos tjejerna, och båda låg så nära så nära som det bara går nästan hela natten, och det är förstås jättemysigt, men jag sover som en kratta av det, tyvärr. Plus att vi inte har någon klocka i deras rum, och om jag vaknar och tror att det är morgon kan jag inte somna om för jag tror att det snart är dags att stiga upp - om jag når mobilen och kan kolla tiden och ser att det är långt kvar så kanske jag kan somna om, ifall jag inte varit vaken för länge. Vi måste köpa en klocka dit, för det är ju idiotiskt: bättre att sova i bara tio minuter till än inte alls, men min kropp fattar inte riktigt det.
Jag borde ju vilat på dagen idag åtminstone, men jag är så kass på det, och så var vi också iväg och köpte virke för att bygga lagerhyllor och sen satt jag och gjorde fotoböcker till barnen och ville få dem klara. Flora älskar nämligen vårt fotoalbum från Kreta, så jag tänkte att hon skulle få en lite stryktåligare egen fotobok, och när hon ska få en måste ju de andra också få, så nu har jag gjort varsin bok åt dem med mest bilder på dem själva från 2015. Men det är så dyrt med fotoböcker! Jag hade ett erbjudande från en sida, men det hann visst gå ut innan jag blev klar, så jag fick leta rätt på de billigaste jag hittade på ett annat ställe eftersom jag behövde göra tre.
Jag har i alla fall börjat jobba på mitt tålamod - jag kände redan när jag vaknade i morse att jag var alldeles för trött, och då brukar mitt humör hänga med åt fel håll, så i morse bestämde jag mig för att inte ge efter för det, och det har gått hyfsat åtminstone. Fast mina barn gjorde sitt bästa för att pröva mitt tålamod när jag hämtade dem på förskolan och de skulle gunga och Flora vägrade låta Alfred putta på och Alfred vägrade sluta och Lilly vägrade sätta på sig vantarna, samtidigt, och sen sprang Alfreds kompis rakt in i gungan när Lilly gungade och ramlade och började gråta och hans mamma var inne och hämtade jackan och allt var kaos. Och nu borde jag gå och lägga mig men sitter istället och tittar på en fånig film på tv. Men snart så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar