torsdag 21 januari 2016

Nappar i äppelträdet och jag på tv för 20 år sen

Först en bild från igår kväll med våra boktokiga små tjejer. Favoriterna just nu är "Max lampa" och "Max dockvagn" - jag brukar göra lite extra ljudeffekter i dem, vilket är väldigt roligt och tjejerna härmar dem.
Det har minsann blivit vinter här i Skåne också.
När jag hämtade på förskolan idag fick jag veta att vi kunde ta hem Floras och Lillys nappar, för de använder dem inte längre på vilan. Så när vi kom hem fick tjejerna ta med sig sina bilnappar (napparna som alltid ligger i bilen och som de använder där, fast de normalt bara har nappar när de sover), och så slängde jag ur mig det första jag kom på, vilket var att vi skulle knyta fast napparna i äppelträdet och ge dem till fågelungar... I know, men det funkade: när Alfred var skeptisk sa jag att fåglar kan ju inte åka till affären och köpa nappar till sina ungar, så om de behöver nappar kan de få våra.
De var entusiastiska när de hängde upp dem i alla fall, men vi får se imorgon vad de säger då. Alfred ville också hänga upp dem, så alla tre fick hänga upp dem varsin gång.
Sen kollade de i fönstret om de hängde kvar - jag eller Christopher får väl gå ut och ta ner dem imorgon, tänker jag. Och nu när vi börjat prata om att de är stora tjejer så tänkte jag att vi kan försöka fasa ut nattnapparna också snart, för Flora har börjat få öppet bett, där tänderna inte går ihop - men jag läste i tvillinggruppen att det kan gå ihop spontant när man slutar med napp, så jag hoppas på det.
Idag fick jag gå och hämta en dvd: jag hittade en gammal VHS-kassett när vi röjde i flyttlådorna, där jag spelat in de två tv-program där jag blev intervjuad runt -95-96 om mitt fanzine Fozzie, och lämnade in den i en elektronikaffär för att föra över den till dvd. Så i eftermiddags "tvingade" jag mina barn att titta på när mamma var typ cool en gång i tiden och var med på tv. :) Det ena programmet var på SVT, det gjordes av ungdomsredaktionen i Växjö och hette Soda, och det andra var Musikmagasinet på ZTV och det var Magnus Broni som intervjuade mig. Det var roligt att se, för jag såg så ung och babyfaceig ut! Men rätt schysst frisyr fortfarande ändå (i det andra programmet, som spelades in före, hade jag mittbena, och det verkar ju vara trendigt igen nu...).

3 kommentarer:

 1. eh jag dör av coolhet!! värsta coola indiemamman som är med på Soda, låt dem aldrig glömma säger jag bara :)

  SvaraRadera
 2. eh jag dör av coolhet!! värsta coola indiemamman som är med på Soda, låt dem aldrig glömma säger jag bara :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! :) Känner du till Soda, såg du det? Jag tror det bara gick en säsong, och då var du ju inte gammal, efter vad jag såg på din blogg...

   Radera