lördag 30 januari 2016

En dag hos mormor

Idag var vi hos mormor i Helsingborg. Fast det är så nära har vi inte varit där sen vi flyttade hit, så tjejerna kom väl knappt ihåg att de varit där alls (sist vi var där var på lunch efter vi varit och tittat på huset i slutet av februari förra året), men Alfred kände igen sig.
Vi åkte dit innan lunch, och det första som var spännande var mormors massagefåtölj i sovrummet. Alfred hade tagit med sig en liten brödkavel för att ge mormor massage, men det blev nog mest massage för honom.
Sen provade tjejerna mormors skor, tills vi stoppade dem för grannarna unders frids skull. Vi är dagligen tacksamma för att vi bor i hus när barnen röjer runt, men i mormors lägenhet fick vi ju vara lite försiktiga igen.
Men det absolut roligaste var att titta på utsikten från mormors balkongrum: nedanför går genomfartsleden för bilar, och bakom den är tågspåren mot Landskrona och Malmö, med tåg som går förbi åt olika håll ungefär var tionde minut - och där borta till höger ser man Öresund och Scandlinesterminalen, så var tionde minut kom det också en eller annan färja till och från Helsingør. Oj vad det var roligt!
Och dessutom har mormor ett badkar, vilket inte vi har längre, så barnen badade också.
Jag tillbringade större delen av tiden med att titta igenom och scanna gamla foton för ett litet hemligt projekt jag håller på med (jag kan berätta om några veckor) och kom mest ut ur sovrummet där scannern var för lunch och middag, men det var trevligt att vara där i alla fall.
Lilly har just fått höra att hon kan få trycka på hissknappen på vägen hem.
Sen fick Flora och Alfred också trycka. Vi kom inte hem förrän vid nio, och barnen somnade inte förrän närmare tio, så jag hoppas de tar sovmorgon imorgon.
Jag kom förresten precis ihåg en grej jag glömt att berätta för Christopher, och nu när jag gjort det måste jag berätta det för er också: när jag och barnen hade varit och handlat mat härom dagen och var på väg ut ur affären började en man i 50-årsåldern prata med oss, för att han var också tvilling. Han berättade bland annat att hans bror hade skadat sig allvarligt i en fallolycka när de var unga. Brodern var på Gotland, och mannen jag pratade med var här nånstans, men han kände direkt att något hänt brorsan. Och de är "bara" tvåäggstvillingar. Det är så fantastiskt häftigt det där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar