söndag 3 januari 2016

Sysslingbesök och "trotsåldern"

Idag kom barnens syssling Agnes hit på besök! Hennes mamma, min kusin Eriks fru, smsade mig i förrgår och frågade om hon kunde komma hit ett par dagar, och det är klart hon kan, barnen älskar ju henne.
Hon kom i förmiddags, hennes föräldrar skjutsade hit henne från Borås, och efter vi fikat åkte de hem igen, och vi började förbereda oss för att gå till lekparken - men det gick inget vidare, för vi har en liten dotter som tagit ett rejält kliv rakt in i trotsåldern. (Jag önskar att man kunde komma på ett bättre namn för det snart, för jag vet ju att det inte handlar om trots, utan om att testa sig själv och sin självständighet, men nu finns det såvitt jag vet inget bättre ord, så jag får väl kalla det för trotsåldern ändå.)
Det är hur som helst Lilly som är oerhört viljestark nu, men hon vet sällan vad hon vill, så det blir ofta väldigt besvärligt. När vi nu skulle klä på barnen så var det stört omöjligt att få Lilly klar. Hon satt utan strumpor på golvet och ville inte ta på sig dem själv, och jag fick inte hjälpa henne. Oftast går det mesta bra om hon först får försöka själv, och om hon inte lyckas så ber hon om hjälp, men idag var allt fel. Jag frågade om Agnes fick hjälpa henne, och hon sa "Agnii", så vi gick till Agnes med strumporna, men väl där fick inte Agnes heller hjälpa till, och sen började vi liksom bara om igen tills jag till slut fick på henne strumporna, men då var ju nästa steg overallen... Det fick bli hot om att gå och lämna henne ensam och sista steget var att lyfta ut en gallskrikande unge i vagnen i oknäppt overall utan stövlar, mössa och vantar och dra på henne kläderna när hon kände hur kallt det var.
Sen gick Christopher, Agnes och barnen till lekparken medan jag åkte och handlade, och det hade visst gått okej till slut.
Jag tror att hon lättare får utbrott när hon är hungrig, och jag erbjöd henne en banan när jag försökte klä på henne, men det ville hon inte heller ha, så det är väl bara tid och tålamod som gäller - och tid blir det ju sämre med när de ska börja på förskolan igen om några dagar.
Efter lunch har barnen i alla fall haft jätteroligt med Agnes, så det blir nog full fart imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar