tisdag 12 januari 2016

Städhjälp och tålamod

Idag testade vi nåt nytt: städhjälp! En sån lyx!
Vi har träffat tre olika RUT-städfirmor, och bestämde oss för en i Malmö, där de faktiskt skickade hit två personer som städade tillsammans, och det gick på knappt tre timmar. Sen doftade det härligt av rengöringsmedel lite varstans, och saker stod på fel ställen för att de dammat överallt. Christopher upptäckte att det var lite slarvigt dammsuget i matsalen, men på det hela taget tycker jag det var fantastiskt - jag spenderar evigheter varje dag med att plocka undan saker, men dammsuga och våttorka hinner/orkar jag aldrig med, så att få hjälp med det här en gång i månaden kommer bli helt underbart.
Om jag bara lyckas jobba på det här med att sova lite bättre och mer så kanske jag kan bli en lite mer harmonisk människa igen. Ikväll kände jag att jag fräste åt barnen alldeles för snabbt, och jag kände för typ första gången att Christopher blev irriterad på mig (han brukar ha rejält tålamod), så jag måste verkligen göra något åt mitt tålamod och temperament - de är ju bara små barn, de är ju inte "jobbiga" för att reta mig. Vad kan jag göra som ett första steg - andas djupt? Hjälp?
Idag fick jag förresten en leverans från Next med två sommarklänningar jag beställt till tjejerna, och eftersom de höjt sin gräns för fri leverans slängde jag med ett sjupack trosor också, för när vi börjar jobba lite hårdare med pottan (Lilly kan kissa på pottan, men Flora sitter där bara utan att det händer något än), och de fick prova och tyckte det var jätteroligt.
Alfred ville också vara med och dra upp tröjan.
När vi skulle göra oss i ordning för sängen hittade Flora hårsnoddar och ville absolut använda allihop. Åtta tofsar blev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar