måndag 25 januari 2016

Fler nappar i träden

Idag hängde vi upp två nappar till i träden! Lilly valde päronträdet idag, medan Flora ville fortsätta med äppelträdet, och de pratar och pratar om fågelmamman som hämtar napparna till fågelbebisarna som blir så glada så glada för napparna. :) Och ikväll somnade båda utan nappar, efter att vi förklarat att napparna ju hänger i träden när de frågade efter dem (fast det var inte riktigt sant, för det var extranappar vi hängde upp, och de riktiga sovnapparna ligger tryggt i garderoben, men ändå).
Flora kom in till vår säng redan vid fyratiden i morse, och hade glömt sin napp i sin säng, men jag fick henne att somna om utan den när hon bad om det. Men hon fick nog i och för sig bröstet lite när jag tänker efter, tidigare än vanligt, och hon ammade lite mer än vanligt - jag trodde ju att hon slutat helt, men det har hon inte, fast hon brukar bara snutta i någon sekund innan hon släpper (när de får amma bara på morgnarna).
Mormor var här i några timmar idag, och vi var ute och gungade en stund medan Alfred var på förskolan.
All snö smälte bort igår, och nu ska det vara plusgrader framöver enligt tiodygnsprognosen. Vår i sikte?
Det var min middagsdag idag, men jag kunde bara inte komma på vad jag ville laga - helst vegetariskt på meat-free Monday, och jag har fortfarande väldigt dålig vegofantasi. Till slut kom jag på vid fyratiden att jag skulle laga en ärtpasta som jag inte gjort på länge, men vi hade för lite ärtor, så jag gav mig på att ge mig ut och handla med alla tre barnen utan Christopher, som jobbade. Jag pratade med dem innan om att de måste vara snälla och hålla i varann och göra som jag säger.
Och det gjorde de, de små sötnosarna.
Först bytte vi kolsyrepatron på Dollar Store, och Alfred höll sina systrar nära som en hönsmamma. :)
Och sen vidare till Willys som ligger bredvid, där de satt snällt i vagnen alla tre en stund, sen fick de för mycket myror i benen och kutade iväg lite, men var sen duktiga igen när vi närmade oss kassorna. Det är ganska underbart faktiskt, att det faktiskt börjar fungera att förbereda barnen på saker, och att det numera ibland går att lösa konflikter genom att få dem att prata med varann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar