fredag 8 januari 2016

Den där eviga sömnfrågan

Jag beställde glasögon idag: det blev nummer 3, de genomskinliga plastbågarna! Jag var lite sugen på de svarta också, men optikerassistenten tyckte att de var för små för mig och visade mig ett par andra svarta också som satt bättre, så jag tänker att jag får kolla mer på svarta bågar lite längre fram och ha ett extra par. Mitt synfel (brytningsfel) hade blivit radikalt sämre sen jag senast gjorde en synundersökning för tio år sen, så optikern rekommenderade mig verkligen att använda glasögon när jag kör bil (och tittar på tv), så jag får börja där, och känna efter om jag vill ha dem jämt. Jag ska få hämta dem om en dryg vecka.
Nu precis vaknade en av tjejerna till, så Christopher sprang upp. Båda har varit lite extra närhetstörstande de senaste nätterna, och jag funderar på om det kanske beror på att de börjat på förskolan igen efter det långa lovet? Natten till igår, sista natten på jullovet, var Flora oerhört orolig. Hon smög ner för trappan strax innan vi skulle gå och lägga oss och sa "inte upp - nere", så hon fick sitta med mig i soffan lite och sen sitta i knät på Christopher när jag borstade tänderna, och sen var planen att hon skulle få sova inne hos oss. Men just då vaknade Lilly och kom ut i badrummet, och då ville ju förstås inte hon gå och lägga sig ensam igen, så istället fick jag lägga mig i barnens säng med tjejerna och Alfred fick ligga kvar i vår säng med Christopher. (Vår säng är så hög, så jag vill inte ligga med båda tjejerna där för då ligger jag på helspänn hela tiden och oroar mig för att de ska trassla runt och ramla ur sängen - medan barnens är resårbottnar rakt på golvet.)
Och både Flora och Lilly låg i stort sett PÅ mig hela natten, efter att de tagit god tid på sig att somna om.
Lämningen på morgonen gick bra: Alfred och Lilly sprang glatt in och vinkade knappt åt oss, medan Flora darrade lite på underläppen, men hade inget emot att bli överlämnad till Titti, och allt gick bra under dagen, och idag var det inga som helst problem heller. Alfred har varit på tjejernas avdelning både igår och idag, för det var fortfarande många barn borta på lov, så alla avdelningar var hopslagna - och bortsett från att det gjort våra lämningar och hämtningar snäppet enklare så har det nog varit skönt för barnen också.
Jag undrar när jag ska få sova en hel natt igen. Det var nog ungefär 5,5 år sen sist... Alfred började sova bra nånstans runt 2,5 år, men då var jag ju tvillinggravid och kunde inte sova bra på grund av det, men har vi tur kanske Flora och Lilly börjar sova bättre runt samma ålder, fast vi får väl se. Alfred vaknar fortfarande någon gång varje natt och kommer in till oss om han inte fått ligga kvar efter nattningen i vår säng. (Vi lägger dem inte tillsammans alla tre längre, för det är för jobbigt: Alfred får somna i vår säng och tjejerna tillsammans i barnens.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar