torsdag 7 januari 2016

Hjälp mig välja glasögon!

Samma dag som jag var och lämnade tillbaka lånebågarna där jag gjorde en synundersökning innan jul gick jag förbi billigare Specsavers, och de hade en affisch i fönstret om att man får gratis glasögon om man betalar 345:- för en synundersökning. Och eftersom jag kom fram till att jag inte ville köpa glasögon för drygt 2 000:-  under tiden jag har extra dålig syn när jag ammar och sover dåligt, eftersom synen kanske blir lite bättre av sig självt när jag är klar med det, så kändes det här bättre. Sen visade det sig såklart att man måste betala 700:- för antireflexbehandling, som man tydligen mer eller mindre måste ha, men det kommer i vilket fall som helst bli ungefär 1 000:- billigare. För att bågarna ska bli helt gratis fick man bara välja mellan 18 olika som kostar 395:-, men om man istället väljer lite dyrare ingår antireflexen, så jag lånade hem fyra olika: ett par för 395:- och tre lite dyrare. och nu vill jag ha er hjälp! Vilka tycker ni jag passar bäst i? Kommentera med din favorit: övre vänster = 1, övre höger = 2, nedre vänster = 3, nedre höger = 4.
Ni kan förstås väga in i beräkningen vilka de här sötnosarna passar bäst i. :)

De här (3) är väldigt lika de datorglasögon jag har nu - jag köpte ett par bågar i Tokyo 2007 och satte in glas hemma, men de är terminalglasögon som förstorar lite, så jag kan inte gå omkring i dem.
Den här lilla lilla sötnosen Flora råkade jag förresten välta i golvet idag. Vi skulle äta lite mellanmål, och både Flora och Lilly började tjata om att jag måste sitta bredvid dem (de sitter på varsin sida), och jag blev så trött på det att jag bestämde mig för att flytta ihop dem på kortsidan, och tog tag i Floras stol - men av något underligt hjärnsläpp höll jag inte i henne, så hon tippade rakt bakåt och slog bakhuvudet hårt i golvet. Hon skrek och skrek och ville över till Christopher från min famn, och jag grät och bad om förlåtelse och var bara världens uslaste mamma. Tack och lov mådde hon bättre ganska snart, efter att jag fått trösta henne och muta henne med en glasspinne, så hon fick ingen hjärnskakning - men vad den här stackars lilla loppan har slagit i sitt lilla huvud många gånger.

5 kommentarer:

 1. 3 helt klart.
  Samtidigt vill jag som haft glasögon hela livet varna för specsaver. Jag resonerade som dig och gick dit när jag ammade. Gratis ayndundersökning och två par bågar till priset av en. aldrig varit så missnöjd med glasögon i hela mitt liv. Dålig kvalitet påv bågarna bl. a. Och mycket dyrare i slutändan när man har mitt synfel. ALLT betalar man extra för utöver standard enkelslipade glas.. så det slutade med glasögon för 5000kr för mig. :-(
  Kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev 3:an! Och det blev förstås inte gratis trots reklamen: 1 000:- gick det på, men äsch, det var åtminstone 1 000:- billigare än på det andra stället jag var på först. Och optikern på Specsavers kändes faktiskt mycket bättre än den första, så nu hoppas jag bara att bågarna håller... Kram!

   Radera