onsdag 20 januari 2016

Frisk-VAB-dag

Frisk-VAB-dagen, alltså den feberfria dagen efter feber, är ju rätt så trevlig. Eller den idag hade i och för sig kunnat vara trevligare om inte jag hade blivit halvsjuk istället (lite snorig och väldigt trög i huvudet) och om inte Flora hade varit skitsur på morgonen för att hon inte fick följa med till förskolan. När de andra hade åkt och jag och Flora skulle äta frukost satt hon bara och stirrade rakt fram och vägrade äta, vägrade prata, vägrade nästan titta på mig (förutom när jag fick henne att nästan le med hjälp av nån sorts arga leken-sura miner, men när hon kände att hon började le vände hon upp ögonen så pupillerna nästan försvann upp i ögonhålorna för att slippa titta på mig utan att behöva vrida på huvudet). Det här pågick i minst tio minuter, så jag gav ju upp och åt min egen frukost, och sen till slut, plötsligt, utan att jag gjort något särskilt, så på ett ögonblick var hon plötsligt jätteglad. Alltså superglad. Så lustig unge.
- Flora, ska du ta på dig blöjan när du ska cykla kanske?
- Nää!!
(Bild från igår kväll.)
Den här bilden är också från igår kväll, när Flora kom ner till oss i soffan sent på kvällen. Hon försökte titta på tv men jag och Christopher hade satt oss på golvet framför henne för att prata med henne om att jag var tvungen att gå och tvätta mig så hon skulle få sitta med pappa en stund, och hon försökte tappert ignorera oss för att kunna se tvn istället... Men var så söt.
På tal om söt. Gulliga gulliga unge!
Hon ville sitta i den lilla pyttebaljan idag igen, så jag fick duscha och tvätta håret, det var jag glad för. Sen lät pappa henne spela på hans telefon medan jag gjorde mig i ordning.
När Lilly och Alfred hade kommit hem och vi åt middag så sa Flora:
- Mi äka Alfi. Mi akna Alfi. Mi äka Ninny. Akna Ninny.
(= Jag älskar Alfred. Jag saknade Alfred. Jag älskar Lilly. Saknade Lilly.)
Sen klättrade hon över till mig för att kunna nå Lilly och så satt hon och bara klappade henne över håret och på armen en bra stund. <3
Jag funderar lite på om det blir vabruari i Skåne också, eller om februari inte är lika illa här eftersom våren kommer tidigare? I Stockholm förra året var februari schöven helt sjuk (bokstavligen) - jag tyckte alla jag kände, inklusive vi, var hemma med sjuka barn större delen av månaden. Det ska bli intressant att se.

2 kommentarer:

 1. Hej! :)
  vilka otroligt vackra namn ni valt till era barn! Hoppas ni är friska nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! :) Barnen mår bra, men jag snorar och nyser...

   Radera