onsdag 15 oktober 2014

Vårdnadsbidragsansökan

Jag läste härom dagen att nya regeringen nu kommit överens om att slopa vårdnadsbidraget, så nu brinner det i knutarna! Mina föräldrapenningdagar på SGI-nivå räcker nämligen bara till början av maj, och vi har ju bestämt att tjejerna ska börja förskolan först i slutet av augusti. Jag kan ju gå på a-kassa när föräldradagarna tar slut tills jag hittar ett jobb, men då får jag ju inte ha tjejerna hemma, och de 60 dagar som är kvar öronmärkta för Christopher kanske inte passar med hans frilansande att ta ut just då, så då återstår vårdnadsbidraget. Jag hade tänkt ta det efter föräldradagarna tog slut, men nu är ju min enda chans att ansöka direkt innan regeringen eventuellt får igenom en majoritet för att avskaffa det - eller om kommunen, som numera också är rödgrön, kan ta bort den även utan riksdagsmajoritet, det vet jag faktiskt inte. Jag fick aldrig något svar på mailet jag skickade till sossarna i augusti där jag frågade hur fort det går att ta bort vårdnadsbidraget om de vinner, men jag hoppas på att det hänger med i de stora lagändringarna som brukar gå igenom 1 januari och 1 juli - och då helst 1 juli eftersom jag söker från 1 november till sista februari.
Överleva på pengarna man får som vårdnadsbidrag går ju inte, även om man får 6 000:-/mån med tvillingar istället för bara 3 000:- som enlingföräldrar får, eftersom jag får ut drygt 12 000:- i föräldrapenning nu och inte ens klarar mig på det, så de senaste nätterna har jag legat sömnlös i timmar och funderat på sätt att få in extrapengar. Inga snilleblixtar än tyvärr, mer än att en googling fick mig att signa upp mig som "mystery shopper" igår, för det såg ut som att man kunde tjäna åtminstone någon tusenlapp i månaden på att shoppa undercover på uppdrag, men när jag läste igenom mer info igår såg det mer ut att generera max några hundra, så vi får väl se hur det blir med det.
Det lutar mer åt att jag helt enkelt får ta mina sparpengar till att leva under tiden jag får vårdnadsbidrag (om jag nu blir beviljad och det inte försvinner för snabbt), och det känns förstås lite surt på ett sätt - men å andra sidan: klart att våra fina tjejer är värda det. Jag får väl spara ihop pengarna igen när jag får jobb, det är väl inte mer med det. Eller bränna alla pengar vi får in på Blocket-försäljning av bebisgrejer på Trisslotter. Skämt åsido: alla tips som ni har på bra sätt att tjäna extrapengar hemifrån med barn mottages mycket tacksamt!

2 kommentarer:

  1. Men var inte du duktig på att sy? Kan du hitta tid att sy barnkläder i fina färger (finns ju lite begränsat exv "pojk"-kläder i fina mönster o färger utan tryck när de blivit lite äldre)? Sälja på tradera i egen "butik". Enkla modeller som är snabba att sy, men som vi vanliga dödliga aldrig ändå sytt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det skulle ju vara roligt! Jag har hittills inte hittat någon tid att sy, men samtidigt: vad jag än ska göra för att få in extrapengar så kommer det ju ta tid, och då kan jag ju hellre lägga den på något sånt roligt än på nåt tråkigt. Egen Tradera-butik hade jag inte koll på att man kan ha, så det får jag titta närmare på. Tack för tipset!

      Radera