söndag 26 oktober 2014

Ettårskalaset

Idag hade vi då Floras och Lillys ettårskalas. Jag gjorde chokladbollar också i sista minuten, så kakbordet blev såhär: macarons med rabarber/hallon och choklad/citron, finska pinnar (i orangea burken), chokladbollar, bebisrussinkakor och bebisminimuffins choklad/vanilj, tigerkaka och tårta. 
De äppelmossötade bebiskakorna på närmare håll. Russinkakorna har jag gjort från det här syltkakereceptet, och muffinsarna härifrån.
En liten och en stor tårta (och en stor till blev kvar i kylskåpet), fyllda med vaniljkräm och hallon mosade med grädde och lite socker, med grädde och hackad choklad ovanpå. 
Det var inte så många gäster, men det kändes som totalt kaos ändå och jag hann knappt prata med någon och blev helt utmattad - tjejerna var tyvärr trötta redan när kalaset började trots att de sovit två timmar på förmiddagen och bara varit vakna i 1,5 timme, så de ville bara vara i famnen hela tiden (fast Flora ratade faktiskt mig för Stella flera gånger, och Lilly vågade sig på att sitta hos gudmor Ninas nye pojkvän (ny för oss, inte jätteny för henne)). Totalt var vi 12 vuxna och 8 barn, men de två treochetthalvtåringarna kändes iofs ungefär som 20 pers bara de... ;)
Mormor var smart nog att fly fältet innan kalaset för en lugn fika med en väninna, och jag överväger att aldrig ha några fler kalas, alternativt hyra in en stand-in istället för mig i fortsättningen. Eller så får jag helt enkelt se till att dricka mer vatten under dagen så att jag inte blir helt slut och illamående av lite action. Det får nog bli så. 
Idag tog vi en massa bilder med stora kameran också, så det kommer en hel bunt foton här!
Tjejerna hade förresten på sig de superfina klänningarna som jag beställde från GAP när jag var gravid - de passade faktiskt ganska bra, fast den ena är i storlek 18-24 månader och den andra 6-12. Superfina var de i dem! (Lilly i grönt, Flora i rosa.)







Såhär bra går det när mamma försöker ta fina bilder på båda tjejerna samtidigt...
Mormor kom tillbaka när gästerna gått, och här sitter moster Johanna och myser med Alfred, Stella sitter bredvid och Lilly är hos mormor.

Tappert försökte jag också ta kort på alla tre barnen till julkort, men det gick bara inte. Här fångade jag dem i alla fall på samma bild när Lilly pussade Alfred, men sen var det ingen som ville sitta still längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar