fredag 31 oktober 2014

Play date för Alfred

Igår fick Alfred ta med en kompis hem från förskolan för första gången - stora killen!
När jag hämtade Alfred i måndags frågade Liam om han fick följa med Alfred hem, och Alfred började direkt tjata om att han skulle följa med oss, så jag tänkte att det väl kunde vara värt att fråga hans mamma. Så när vi kom hem skrev jag till henne på Facebook, och hon tyckte det lät jätteroligt. Hon brukar hämta klockan fem, så jag skulle hämta båda klockan tre och hon hämta honom hos oss istället.
Så sen dess har Alfred pratat om det, och igår var det äntligen dags!
Jag ska erkänna att jag var lite orolig, det var ju första gången vi skulle ta med någon hem, och jag känner inte Liam mer än det lilla jag sett av honom vid hämtning. 
Men de var så söta och glada när jag hämtade dem (de hade haft Halloweenmaskerad, därav Stålmannendräkten - men Alfred hade tagit av sin tigerdräkt och istället tagit på våra nya Libero-girafföron), och båda gick först och höll mig i händerna på vägen hem (tjejerna var hemma med Christopher), och sen höll de varann i hand istället. Vi stannade först och lekte lite i lekstugan på gården, och då blev de helt skogstokiga: de busade och skulle stänga in varandra och Liam klättrade ut genom fönstret, men Alfred gapskrattade oavbrutet, så det var ändå rätt gulligt. Fast när jag började oroa mig för att de skulle ha sönder dörren gick vi in istället. 
Och allt gick bra: Liam kramade och gullade med tjejerna (hans mamma sa sen att han pratat jättemycket om Flora innan, men Lillys namn hade han inte lärt sig), och frånsett lite gnäll när de ville ha samma leksak samtidigt och att en liten lampa gick sönder när Liam nyfiket skruvade isär den (fast vi lyckades laga den sen efter några försök) gick det alldeles utmärkt. Inte så att jag vill göra det varje dag, men nu vet vi att vi kan klara våra tre ungar och en kompis i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar