lördag 18 oktober 2014

Höststädning, galonisar och The Ark


Idag hade vi höststädning på gården, och då fick tjejerna premiära sina galonbyxor (jag köpte varsitt galonställ åt dem på Tradera nyss, och så har vi kvar ett från Alfred i rätt storlek kvar också). Dem jag satte på Flora var stora som hus, men de som Lilly fick satt bra. De sparkade av sig stövlarna hela tiden bara, och jag höll på att få nervsammanbrott innan vi kom ut. Jag hatar verkligen att klä på dem ytterkläder! När jag fått på den ena nåt och håller på att ta på den andra så hinner den första alltid slita av sig det hon fått på sig och så vidare och så vidare i en till synes evig loop. Jag har börjat med att bara ta på dem det absolut nödvändigaste för att komma utanför ytterdörren hemma och resten när jag spänt fast dem i vagnen, men idag skulle vi ju ut först. Men jag undrar vad det är som gör att små barn tycker att ytterkläder har en farlighetsgrad i klass med ebola... Jobbigt är vad det är.

Lilly tyckte allt var superspännande och gick runt och kollade på containern och folk, medan Flora var lite mer avvaktande och satt och spanade i fem minuter innan hon vågade sig ut på äventyr. De har verkligen olika personligheter!

Alfred fick en traktor av en gullig granne! Hennes barnbarn, som hon köpt den till, gillade den inte, så Alfred fick ta över den. Han är också alltid lite blyg i början, så först vågade/ville han inte ta emot den, men efter en stund vågade han sig fram. Han är dock också väldigt otålig, och om något han provar inte går felfritt från början så vill han inte mer, så det krävdes lite jobb för att få honom att fortsätta försöka när han hade lite svårt att få igång tramporna i början.

Ikväll var det säsongspremiär av "Så mycket bättre", och den här säsongen var jag peppad på! De senaste åren har jag knappt brytt mig, men uppställningen i år är ju helt grym med Orup, Familjen, Ola Salo, Kajsa Grytt, Amanda Jenssen, Love Antell och ja okej då, även Carola (även om jag inte gillat henne sen jag var sådär 13). Och jag undrar lite om Love Antell verkligen haft sex hits, men det ska nog gå bra ändå. Så vid middagen satte Christopher på The Ark i mobilen, och Flora började digga på ett helt nytt sätt! Sååå gullig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar