torsdag 16 oktober 2014

1-årsvaccinering

Såhär har jag och våra 1-årsvaccinerade tjejer det när pappa och storebror är iväg och köper nya vinterdäck till bilen.
Jag älskar ju att man får gratis vaccinering, men själva sprutandet är ju förstås inget vidare. De fick en spruta i vardera lår, och när Lilly precis fått sin andra tittade hon upp på Christopher, i vars knä hon satt, och tittade på honom som för att säga "Vad gör ni, varför låter du det göra så ont på mig, pappa?" Lilla stackarn...
Men som tur var slutade de gråta så fort vår sköterska kom med en rolig leksak, så det verkar ju i alla fall som att smärtan gick över fort.
Det var förresten Christopher som valde kläder åt tjejerna idag - vanligtvis innebär vår morgonrutin att han väljer kläder åt Alfred, eftersom de går upp först, och jag åt tjejerna, eftersom jag brukar klä på dem efter frukost (för att undvika att smutsa ner kläderna direkt) när Christopher och Alfred redan gått, men idag jobbade Christopher hemifrån och fick välja kläder åt alla barn. Han valde finklänningar, för varför inte åtminstone vara fin när man måste lida pin?

Och Flora skaffade sig en handväska sen dessutom (ett par hörlurar).
Förresten hade tjejerna krympt sen vi vägde och mätte dem sist... Fast inte på riktigt, men sist vi var där var det inte vår vanliga sköterska som vägde och mätte, och vår egen sköterska sa idag att de kanske helt enkelt hade olika vågar och olika mätteknik, så vi behövde inte oroa oss. Båda var hela två centimeter kortare än sist, och det verkar faktiskt logiskt, eftersom båda hade hoppat upp en kanal sist, och nu ligger de på sina kurvor igen. Men Floras mätning idag var nog i och för sig lite i underkant, för hon grät och jag tror att hon drog upp axlarna, så huvudet åkte ner, så jag tror nog att hon kanske är en aning längre. Viktmässigt hade Flora bara gått upp 5 gram och Lilly 85 ungefär. Flora har ju varit sjuk mellan vägningarna, så det kan nog bero på det, men jag måste verkligen försöka få i henne mer mat. Lilly ammar ju fortfarande halva nätterna, men det gör inte Flora, och det är säkert ett av skälen till att Lilly är större.
På eftermiddagen testade jag att göra chokladbollar sötade med puréade äpplen istället för socker, och det blev riktigt bra! De smakade förstås lite fruktigt, men det var inte fel, faktiskt. Alfred och tjejerna älskade det, och när jag gjorde en minisats vanlig chokladbollssmet efteråt bara för att jag var sugen så tyckte jag faktiskt att den första var godare! Den vanliga var liksom bara sockerknastrig, tyckte jag plötsligt. Anledningen till att jag testade den osockrade var för att jag funderat på att göra såna till tjejernas ettårskalas nästa vecka, och nu vet jag att det funkar. Jag tänker i alla fall göra den varianten till alla barn som kommer, och så får jag se hur jag gör till de vuxna - Christopher ska nog få vara med och vara smakdomare först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar