måndag 27 oktober 2014

Inga bebisar längre

De här små tjejerna alltså! Plötsligt är de inte bebisar längre - plötsligt förstår de saker och kan nya saker. Det må vara små detaljer, men bara de senaste dagarna har jag lagt märke till så många nya färdigheter hos Flora och Lilly som är så fascinerande!
- När jag ikväll sa "Får mamma en puss?" och båda förstod och gav mig varsin puss (Lilly kör med vidöppen min och Flora med stängd).
- När Stella i förmiddags lyfte upp Flora och svingade henne i luften när hon var på väg bort ifrån henne, och Flora direkt lärde sig leken att hon skulle försöka gå bort från Stella, för då följde Stella efter och lyfte upp henne sådär roligt - jag vet inte hur många gånger Flora travade fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet med ett otroligt förväntansfullt leende. 


- Hur de hjälper till när jag klär på dem. 
- Plötsligt har vi sett Lilly köra en leksaksbil på golvet och göra brummande ljud. 
- De söker vår uppmärksamhet och bekräftelse när de gör saker, och blir jätteglada när vi berömmer dem. 
- Att Lilly har börjat teatergråta. Hon gapar jättestort på ett sätt som ser väldigt roligt ut ibland när hon gråter utan att vara särskilt ledsen på riktigt. 
Jag tänkte på några saker till, men glömde bort dem medan jag skrev... Men det lär ju komma mer här snart. :)
Uppdatering: men gode tid, jag glömde ju det viktigaste! Att Flora verkar ha lärt sig att det är jag som heter mamma! De senaste dagarna har hon bara sagt "mamamam" när hon vill komma upp i min famn och inte annars. Det måste väl räknas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar