måndag 6 oktober 2014

Mat, kläder och klättring

Inser när jag tittar på mina foton i mobilen att jag ligger efter här.
Jag har vågat mig på två nya maträtter till tjejerna, först en uppdatering av den vanliga kycklingen kokad i kokosmjölk: kyckling, broccoli och paprika kokad i kokosmjölk, mixat med ris.
Funkar hyfsat åtminstone. 
Sen när jag och Christopher skulle äta lax med pasta härom kvällen kokade jag broccoli och lax med lite vitpeppar till tjejerna (vi stekte våra filéer) och så fick de sitta och pilla själva. 
Laxen gick inte riktigt hem tyvärr, men det kanske går bättre nästa gång.
Och på tal om mat - eller "mat", så kröp Flora ut i vardagsrummet före jag och Lilly kom dit i morse, och när vi kom ut stod hon svinlycklig och tuggade på en kaka. Christopher hade visst lämnat kakburken med chocolate chip cookiesarna jag bakade i fredags framme. :) Hon fick behålla en liten bit för att hon var så glad och söt, och Lilly fick en liten hon också (fast hon försökte sno Floras först, som alltid).
Jag var nere i källaren i helgen och gick igenom lådorna med Alfreds 74- och 80-kläder för att se vad tjejerna kan ha, och då hittade jag den här klänningen! Den köpte jag flera år innan jag fick barn, bara för att jag gick igenom H&M:s barnavdelning en gång och blev helt sur för att det fanns så mycket fina kläder där medan damavdelningen var helt tråkig och färglös, så jag köpte en klänning (den var ju billig också). Och nu har jag äntligen nån som kan använda den! Eller två till och med. Lilly fick äran att premiära den.
Och idag lyckades jag återigen klä oss typ exakt likadant. Jag satte på mig själv först, och så kom jag på att jag ju köpte svartvitrandiga kjolar åt Flora och Lilly första gången jag var på LipFish-utförsäljning i våras, men i storlek 86/92. Jag tog fram dem och provade, och på Lilly satt den okej, men på Flora, som ju är en liten spinkis, var den nära att ramla av magen, men det struntade jag i och körde ändå. :)
Sen har vi det här med klättring. De har några favoritställen de alltid klättrar upp på: soffbordet, fåtöljen i vardagsrummet och Alfreds säng.
De har inte riktigt lärt sig att man ska vända på sig och klättra ner baklänges, så vi måste alltid hålla koll på dem så att de inte drattar ner och slår sig. Lilly (här i fåtöljen) ramlade platt fall ner från Alfreds säng tidigare idag, men den är så låg att hon faktiskt inte ens blev ledsen, som tur var.
Flora kollar in tv:n lite.
Floras favvogrej är att klättra upp på soffbordet och sitta på kanten och dingla med benen. Väldigt gulligt, men jag blir lite nervös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar