lördag 4 oktober 2014

Friskare

Sjukeriet går rätt okej här ändå. Lilly har verkat feberfri idag, Flora har skrattat idag, vilket jag nästan glömt att hon kan efter allt gnällande, och Alfreds öra är bättre. Jag läste på om öroninflammation igår kväll och lärde mig att man bara ger antibiotika för det till barn mellan 1 och 12 i undantagsfall - jag trodde öroninflammation alltid krävde antibiotika. Sjukvårdsupplysningen sa bara att vi skulle ge honom en Alvedon, så det fick han (under vilda protester) och sen sov han hyfsat. Båda tjejerna somnade tjugo över sju igår - vilket var helt chockerande tidigt! Lilly vaknade visserligen efter en stund och var uppe ett par timmar, men Flora sov vidare. När hon satte sig upp vid femtiden i morse hade jag svårt att få ner henne igen, men efter lite krångel somnade hon om och så vaknade båda halv tio. Galet.
Både Flora och Lilly har dock sovit extremt oroligt de senaste nätterna, och kräver numera båda två att få ligga på mina armar större delen av nätterna, så jag ligger blickstilla med armarna rakt utåt timmar i sträck, och har fruktansvärt ont i hela kroppen på morgnarna.
För att väga upp kör vi lite dans!

2 kommentarer:

  1. Vår ena tjej hade öroninflammation för några veckor sedan. Hu, säger jag bara! Båda var förkylda, men lillfis var extra gnällig och när kvällen kom så skrek hon som besatt i timmar. Hon har inte skrikit så sen spädistiden. Det slutade med att sambon fick ta henne till akuten. Vi misstänkte ju öroninflammation, men vi var tvungna att veta. Vi fick med oss ett recept, hon hade precis fyllt 1 då. Men vi valde att inte ge, trots allt. Till stor del pga att sambon fick veta (på akuten) att det är 15 mg per kg kroppsvikt som gäller vid panodil/alvedon. Eftersom vi gett 5-10kg-suppar hade vi gett för lite (hon vägde strax över 8 kg då). Med rätt dos blev hon sig själv igen. Kan ju vara bra att veta om era små skulle hamna där nån gång (hoppas ni slipper!).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då, bra att veta! Jag läste på paketet nu och såg att det ju bara är 60 mg, och det står att man bara ska ge en, men det motsvarar ju bara 4 kg då. Jag förstår ju att de inte vill att man överdoserar själv, men om en sån bara räcker för en 4-kilos är det ju väldigt i underkant. Tack för infon!
      Och stackars er lilla, tur att det blev bättre med smärtstillande!

      Radera