torsdag 23 oktober 2014

Ettåringarna

Det är lite lustigt: två av tvillingbloggarna jag har följt tystnade plötsligt direkt när deras tvillingar fyllt ett, och det verkar gå nån magisk gräns där, för jag höll också på att glömma bort bloggen idag. Men jag kom till sans igen. ;) Jag har ju några bilder jag vill lägga upp från igår!
På födelsedagsmorgonen igår hittade tjejerna Alfreds frukostrester medan jag var på toa: risgrynsgröt (eller tomtegröt, som Alfred kallar den). Total succé!
Och det var lite kallt igår, så Alfreds gamla tjockare mössor åkte på: med snören, så de fick sitta kvar! = Total mammasuccé.
Och på kvällen när farmor och farfar var här på besök från Göteborg/Frankrike så blev det tårta: sockerkaksbotten med fyllning av vaniljkräm och hallongrädde och med grädde och hackad choklad ovanpå. Här hade vi inga sockerskrupler - i tvillinggruppen har det varit så många trådar om vad man kan ge sina tvillingar på ettårsdagen utan socker, men äsch, tycker jag. Socker nån gång då och då dör man inte av. Tjejerna fick äta helt själva med sked, och de älskade tårtan.
Och idag kom mormor och stannar till måndag, så jag har stora förhoppningar om att kanske få någon timme för mig själv då jag kan få göra saker, som att sy klart klänningarna jag börjat på. Fast det har ju bilden här inget att göra med - den är på Lilly och Alfred som badar ihop. Alfred skulle bada ikväll och Lilly ville absolut i, så det fick hon. Flora däremot flydde storgråtande badrummet - hon är fortfarande livrädd för att bada.
Nu ska jag lägga mig tidigt (strax före 23), för jag är helt slut, och följaktligen har mitt öga börjat bli rött igen. Läkartiden jag hade var i tisdags, och den avbokade jag för att ögat var bra sen helgen ungefär. Suck. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar