tisdag 7 oktober 2014

Lilla slagpåsen

Lilla känsliga Flora har på något sätt blivit slagpåse för båda sina syskon, och det är så sorgligt.
Lilly menar ju förstås inget illa, men hon är så mycket mer på än Flora, så hon testar liksom allt på syrran: banka saker i huvudet, bonka handen på huvudet, ta leksaker eller mat som Flora håller i och som Lilly vill ha, knocka henne med pannan (nackdelen med den där gulliga grejen som Christopher och Flora brukar göra där de lutar pannorna mot varann - Lilly vill också, men gör det så hårt att det snarare blir en dansk skalle av det), och det senaste nu är att Lilly klättrar upp på Flora bakifrån när hon försöker krypa framåt, och Flora blir helt förtvivlad i stort sett varje gång.
Alfred kör nån sorts testning där han då och då kör små tjuvnyp - oftast inte särskilt hårt, tack och lov - där han slår tjejerna med en leksak, trycker fötterna mot dem, knuffar dem och sånt, och vi har inte lyckats få honom att sluta även om vi försökt på olika sätt (bli arga, förklara, lyfta undan, bli ledsna...) - jag har skrivit till Louise Hallin i Pampers barnvagnspromenader och hoppas på att få hjälp. Lilly klarar det bättre, men Flora blir ibland så ledsen att det är helt hjärtskärande.
Jag började visserligen skriva det här igår kväll, och peppar peppar så har det varit lite bättre idag, trots att Alfred varit hemma hela dagen (han hade feber igår kväll, och idag har han sagt att han har ont i munnen - jag har bara kunnat se några små röda prickar bak i gommen, men kanske att det är höstblåsor ändå?).
Och så en liten uppdatering från gårdagens inlägg: plötsligt kan Flora visst gå ner baklänges från bordet, soffan och fåtöljen! Duktiga lilla tjej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar