lördag 25 oktober 2014

Inför ettårskalaset

Idag har jag bakat till tjejernas ettårskalas imorgon; det är så lyxigt att ha både mamma och Stella (16 år) här, för vi får så mycket hjälp med barnen att vi kan få saker gjorda. Jag hann baka dubbla tigerkakor och två stora tårtbottnar och en liten, plus gå på Knatteskutt med Alfred (Stella följde också med), och Christopher hann dammsuga noggrant för en gångs skull, och så lagade mamma maten dessutom.
Igår när mamma var ute och gick med Flora och Lilly sydde jag klart klänningarna till dem som jag började med härom veckan också - det är några små detaljer och strykning kvar, sen ska jag fota dem och visa upp dem. De är lite för stora för att ha på kalaset imorgon ändå. 
Men nu är vi rätt så förberedda för kalaset i alla fall: tårtorna ska garneras och sånt som jag bakat tidigare ska ut ur frysen - jag har bakat macarons (det berättade jag väl om förut va?) och finska pinnar plus små sockerfria russinkakor och minipyttemuffins (båda sötade med äppelmos) till de små barnen (det kommer tre till som är runt ett år). Just nu ligger jag i sängen med Lilly och skriver på mobilen, men imorgon kan jag länka till recepten om nån vill ha dem. 
Funderar lite på om jag borde baka nåt mer eller om det räcker?

2 kommentarer:

  1. Men vilket kalas :) Blev det bra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tror det - alla verkade glada. :) Själv hann jag inte prata med nån och var helt utmattad efteråt, men det är väl som det brukar vara när jag ordnar kalas... Jag har precis lagt upp en maaaassa bilder nu!

      Radera