onsdag 22 oktober 2014

1 år idag!!

Våra fantastiska älskade tvillingar fyller ett år idag! Hurra hurra hurra hurra gånger två!

Älskade älskade barn, vad bra allt har blivit! Den allt överskuggande känslan under tiden jag var gravid med er var oro; oro över allt som kunde gå fel under graviditeten och förlossningen, och oro över hur jobbigt det kunde bli att ha små tvillingar och en treåring samtidigt. Men jag kunde aldrig drömma om hur fantastiskt det blivit! Visst är det jobbigt ibland, men att vi har fått er och Alfred är en så underbar gåva att det är värt allt.

Älskade lilla Flora, du är en känslig själ. Jag tror du brås lite mer på din pappa än på mig i det. Du är försiktig och avvaktande ibland, och du blir ledsen lätt, men samtidigt är du också en solstråle som har ett ljuvligt pärlande skratt, och du lär dig saker så snabbt. Du kan klättra ner från sängar och soffan själv med rätt baklänges-teknik, och så fort du lyckades få tag på leksaken man stoppar olikformade figurer i rätt hål från Lilly, som lagt beslag på den, så lärde du dig att stoppa i den fyrkantiga - och det är ju inte det lättaste. Du älskar att klappa händer, och oavsett om det är du eller din syster som får beröm så blir du lika glad och klappar glatt händerna.
Du är smart nog att hålla ut armarna för att få bättre balans nu i början när du går, men jag märkte igår att du nästan kan springa redan - då när du försökte hinna in i Alfreds rum när jag försökte stoppa dig för att han skulle sova.
När du sover bredvid mig på nätterna så ligger du ofta och håller en hand på mig, och det är något av det skönaste som finns att ha din mjuka lilla hand på mig, finaste finaste lilla unge.

Älskade lilla Lilly, du är en livlig liten unge, precis som du var redan i magen. Det har du nog mer från mig än från din lite lugnare pappa. Du möter världen med öppna armar och världens största leende, och när du ler finns det ingen som kan låta bli att bli glad, och du får oss att skratta så ofta. Du är en liten smartis som lär dig saker fort (förutom att backa ner från bord och sängar, det vägrar du bara lära dig), som att stoppa ner den runda figuren i rätt hål, och som att backa bort från det öppna kylskåpet när jag vill stänga det. Du vill alltid prova allting först, så vad jag än ger dig och din syster så tar du det först och undersöker det. Så fort du hör en låt som du tycker är bra så tar du tag i dina armar med händerna, som i "En kulen natt", och börjar dansa. Och så fort någon säger "hej då" så vinkar du.
Du älskar att mysa, och har börjat gå baklänges för att sätta dig i mitt knä när jag sitter på golvet, och så riktigt gosar du in dig så långt in i min famn du kan, och ibland kryper du upp i mitt knä och pussar mig med vidöppen mun, många många gånger.
På nätterna föredrar du att amma, så mycket och ofta det bara går - ett tag kunde vi lugna dig om du hade en napp i munnen och en i varje hand (som jag hade när jag var liten), men inte längre, nu är det bara bröstet som gäller igen. Det är nog därför du är större än din syster, finaste finaste lilla barn.

Ni har mer och mer glädje av varann för varje dag som går nu; de senaste dagarna har jag flera gånger sett er pussa varann, mata varann och leka tillsammans på soffbordet och i soffan. Det är så underbart att se, och jag hoppas att ni kommer vara varandras bästa vänner alltid.



Förstås är inte allt en dans på rosor, ni är ju trots allt två små små barn, men fast mamma blir irriterad och trött ibland så älskar jag er så oerhört mycket att ord inte kan beskriva det. När ni båda vaknar samtidigt just när jag bara vill gå och borsta tänderna så jag kan gå och lägga mig så blir jag lite sur, men när jag då går och lägger mig mellan er i sängen och lägger er på varsin arm så du Flora kan hålla i mitt bröst medan du suger på nappen, och du Lilly kan få amma, så inser jag hur lyckligt lottad jag är. Ni två och er storebror, ni är det absolut bästa som någonsin hänt mig!


4 kommentarer:

  1. Stort grattis till dina fina tjejer, och fint skrivet <3

    SvaraRadera
  2. Verkligen fint skrivet, och ett stort Grattis.
    Helena

    SvaraRadera