måndag 28 september 2015

Trots, eller vad man nu ska kalla det

Lilly har kommit in i en ny fas: jag antar att det är "trotsåldern", men inspirerad av Louise Hallin vill jag inte kalla det det, eftersom det ju handlar om att hon försöker bli mer självständig och inte om att hon vill trotsa oss. Hur som helst så blir hon heeelt hysterisk när saker inte går exakt som hon planerat det i sitt huvud (så vi vet ju nästan aldrig hur hon har tänkt sig något). Om vi t.ex. försöker hjälpa henne ta av sig pyjamasen eller sätta på henne blöjan så kan hon börja skrika som en mistlur, för just den gången ville hon göra det själv. Eller om Flora får det gula glaset (eller det gröna, eller det rosa, eller det lila, eller vilket det nu var Lilly just då ville ha) vid middagen, eller om hon får fel sorts sked, eller precis vad som helst egentligen. Det är mycket spännande tider nu.
Både Flora och Lilly använder samma uttryck när de gör något, och det är att de säger "mi" istället för "jag" eller sina namn: "Mi bära!", "Mi bajsat!", "Mi ligga där!" De betonar det extra också, så det blir mer som "Mi! hämta!" - väldigt gulligt. Jag antar att det kommer från "min"?
Idag har varit en ganska bra måndag: fast jag har varit ensam med alla tre barnen medan Christopher suttit där nere och jobbat har jag knappt skrikit åt dem alls. Bra betyg va? ;) Men det känns som att det varit mindre konflikter idag än vanligt, och det har varit väldigt skönt.
Vi har plockat äpplen och päron och gjort päronsaft och torkade äppelringar, och jag börjar bli rätt trött på skördesäsongen nu, om jag ska vara ärlig... Så mycket jobb, och jag får så ont i fötterna av att stå upp och pyssla med grejer hela dagarna. Så nu blir det Big Bang Theory i soffan, och så ska jag försöka få ut a-kassetjafset ur huvudet - det har inte löst sig än, så jag måste ringa dem imorgon. Blir tokig på det här.

2 kommentarer:

  1. Nu har jag ägnat en stund åt att läsa ikapp litet i din blogg, jag har varit så dålig på att läsa bloggar på sista tiden! Så kul att läsa om hur ni har det. Och litet knip i magen när jag läser inläggen om barnens förskola och känner igen mig i den där oron man har över att de är ledsna eller kanske inte har det så bra som man vill att de ska ha det. Snart ska vi ju genomföra världens förändring i vårt och barnens liv, och det är så svårt att veta hur de kommer ta det.

    Tycker i alla fall att ni verkar ha fått det himla fint och det är så roligt att se alla bilder! Vad stora barnen har blivit!

    Kram på dig och hälsa resten av familjen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu springer de glatt in på förskolan när vi lämnar på morgnarna faktiskt, så det går framåt! :) Fast nu åker vi till Kreta på lördag, så vi kanske måste börja om igen när vi kommer hem...

      Hur gick det med tjänstledigheten?
      Kram och hälsa din familj också!

      Radera