måndag 7 september 2015

Bajskaos på Bauhaus

Nämen hej bloggen! Idag kom jag ihåg dig. :)
Jag fick ju ett frilansuppdrag genom min syster, som jag började skriva på igår kväll efter läggning, och så höll jag på ända till halv tolv, samtidigt som Christopher gjorde färdigt skrivbordet han byggt till arbetsrummet, och efter det fyllde vi vårt hyrsläp med skräp för att åka och slänga idag. Så vi lade oss en stund efter midnatt, och Christopher skulle upp klockan fyra för att åka till Stockholm på möten. Anledningen till att vi blev så sena var att vi var ute på ärenden i stort sett hela dagen, eller hela barnens dag åtminstone. Vi började med att ringa IKEA under frukosten för att fråga om de hade nån kvarglömt-låda där vi kanske kunde hitta barnens målade tallrikar, och fick veta att jodå, många hade glömt sina tallrikar, så vi skulle gå till Byten och återköp och fråga där.
Så vi lastade in oss i bilen och drog till IKEA i Helsingborg igen, köpte lite fler grejer och gick sen till Byten och återköp där en kille motvilligt letade efter tallrikshögen, och till slut efter lite hjälp från kolleger kom tillbaka med en ganska liten hög. Våra tallrikar var inte där, och jag blev så ledsen. Men så smet jag in genom en kassa och gick till den där vi betalade igår och där stod de bakom plexiglasskivan vid den stängda kassan! Åh, så glad jag blev!
På vägen till Helsingborg hade jag smsat med en kille som sålde en Cargobike i Malmö genom Blocket, och jag kunde få köpa den om vi kom direkt, så vi stannade till på en mack i Landskrona och hyrde ett släp och så vidare till Malmö (med stopp på vägen för att ta ut pengar och köpa spännband), där vi köpte cykeln, spände fast den och körde hemåt igen med ett stopp på ännu en mack för att tanka och köpa lite bullar till mellanmål.
I Löddeköpinge mellan Malmö och Landskrona gick vi in på Bauhaus allihop för att köpa lås till cykeln och lite andra grejer. Mitt i letandet efter prylar började Flora plötsligt ta av sig blöjan för att hon bajsat, och den var redan tung av kiss eftersom vi inte bytt blöjor på länge medan barnen suttit i bilen. Christopher försökte stoppa henne men misslyckades på något sätt, så plötsligt hade vi en unge med kladdigt bajs över precis hela benen och ner på skorna, mitt i en gång på Bauhaus. Christopher slet av henne klänningen och jag lyfte henne i armhålorna och rusade med henne på utsträckta armar genom en kassa med en massa folk och in på kundtoaletten. Där lyckades jag tvätta av henne och få på henne extrakläder som vi som tur var hade i skötväskan i bilen och sen var det bara att vinka hej då till Bauhaus och tänka att där kan vi ju aldrig visa oss igen. Tills vi kom hem och märkte att det inte gick att ställa in en ny kod på det dyra kodlåset till cykeln, så vi måste åka och byta det...
Idag kom mamma hit på morgonen eftersom Christopher skulle vara i Stockholm hela dagen, och jag har haft en så effektiv dag! Efter frukost åkte vi till återvinningscentralen med släpet och slängde de gamla fönstren och en massa annat skräp från trädgård och byggrejer, sen lämnade vi tillbaka släpet, och efter vi ätit lunch gick mamma ut och gick med tjejerna och då kunde jag skriva färdigt mitt jobbuppdrag (fick feedbacken sen att jag hittat helt rätt tonalitet och att det var toppen! Yay!), jag tvättade tre maskiner tvätt och sen röjde jag undan nedfallen frukt och annat skräp på gräsmattan. Och nu sover alla barn så mamma har åkt hem och jag väntar bara på Christopher.

2 kommentarer:

 1. Å vad jag älskar din blogg!
  Så härligt ärlig och ni verkar så himla mysiga!
  Skrattar så tyst jag kan så inte barnen vaknar 😂
  Och så himla avis på cykel!!!
  Kram från en annan twin mom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oh vad du är gullig Maria! :) Vad glad jag blir för att du säger det. <3
   Kram!!

   Radera