onsdag 23 september 2015

Bättre dag idag

Idag är jag på bättre humör och ska inte gnälla så mycket, för jag var på Arbetsförmedlingen (och behövde inte ens vänta mer än typ tre minuter! It's unheard of! (Så min "egentid" med en bok blev det inget med)) och min handläggare var supertrevlig och efter jag förklarat läget ändrade han min status från "öppet arbetslös" till "tillfälligt timanställd", vilket förhoppningsvis ska hjälpa med a-kassan. Så nu hoppas jag att det hjälper - särskilt som jag får fler och fler uppdrag från Garbergs, och det känns jättebra!
Plus att jag ringde Försäkringskassan för att få hjälp att tolka den helt obegripliga uppställningen av uttagna och kvarvarande föräldradagar, och fick till min stora förvåning veta att vi har 28 dagar på sjukpenningnivå kvar som Christopher kunde överlåta till mig! Jag trodde vi hade typ 7. Så nu kan jag ta riktiga dagar när vi är på Kreta istället för fattiga grunddagar. Yay!
Så det var ju värt att fira med en lunch på Erikstorps Kungsgård igen.
Sen tog jag lådcykeln (som går under namnet Cykelvagnen här hemma, hur det nu blev så, eller "tyttemann", som Lilly säger) och hämtade barnen, och var smart nog att ta med lite torkade äppelringar som muta, eftersom Lilly ofta inte vill kliva i till en början.
Alfred fick en keps härom dagen när vi var på H&M - han har aldrig haft keps förutom gubbkeps (vi är liksom ingen kepsfamilj), så när jag skulle hämta honom dagen efter han fick den kände jag inte igen honom när han kom mot mig på gården...


Jag kom på att jag var slarvig igår: jag missade att uppmärksamma här på bloggen att tjejerna blev 23 månader igår (och jag missade visst att skriva om 22-månadersdagen också). De börjar bli så stora att vi visst bara räknar år nu. Galet.


Såhär fin är vår förskola! Tjejerna går på bottenvåningen i den vänstra delen, och Alfred på övervåningen precis ovanför dem. (Det är två avdelningar till i den andra halvan.)
Vi gillar personalen, huset och gården, men vi har lite frågor och synpunkter som vi ska försöka ta upp med personalen på ett trevligt sätt snart - det är en del grejer som vi tycker var bättre på vår förskola i Fruängen, och jag hoppas att vi kan ta upp det med dem utan att de känner sig attackerade och blir sura.
Här är en bild på huset mittemot vårt, tagen från matbordet på andra våningen. Det är sånt magiskt rosa skymningsljus nästan varje kväll i den här stan, och det är så fint!
Nu sitter jag vid matbordet och lyssnar på en reklamradiokanal som heter Retro ("Skånes största dansgolv" eller vad de nu säger i jinglarna) - jag har aldrig nånsin lyssnat på reklamkanaler förut, för jag har för kräsen musiksmak, helt enkelt, så jag har hållit mig till P3. Men när vi skulle försöka ställa in P3 på vår lilla köksradio när vi flyttade hit så gick det bara inte att få in den. Jag hittade däremot mängder med danska kanaler, men ingen som spelade nån vidare bra musik, så en kväll sökte jag vidare och fastnade på nån gammal 80-talshit och lät kanalen vara på. Nu har det blivit att den får gå varje kväll när jag lagar mat eller fixar i köket, och jag inser att jag är så gammal att jag tycker det är superroligt och nostalgiskt att höra "de bästa hitsen från 60-, 70- och 80-talen". Gode tid, det går utför med mig. :P
På lördag har vi ett litet inflyttningskalas - vi blir inte så många, men det kommer några vänner från Malmö, och det ska bli väldigt trevligt. Vi är inte färdiga med allt än, men det är inte totalt kaos längre i alla fall: väggen mellan vardagsrummet och matdelen behöver spacklas, slipas och målas, och två rum på bottenvåningen är fulla av lådor och skräp, men vi ska nog kunna släppa in lite folk ändå. Och innan kalaset när vi städat lite tänkte jag ta bilder av huset och visa er! Min fellow tvillingar 2013-mamma Elin bad i en kommentar härom kvällen om att få se huset, och vem är jag att neka henne? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar