fredag 4 september 2015

Sovit på förskolan

Den här coola Flora-bönan (fast tofsen som hon valde själv satt bara i ungefär fem minuter. Jag får aldrig sätta hårspännen eller nånting på dem tyvärr) har sovit på förskolan idag, för första gången. Hon var jääätteledsen när vi lämnade, men det gick bättre efter en stund. De fick prova på att måla med penslar, men förstod inte riktigt hur det gick till, eftersom de visst aldrig fått prova det förut - det var ju det här med försummade småsyskon - men läsa böcker var roligt. Jag fick foton från förskolan först på när de satt i målarrockar och såg stensur (Flora) och ytterst skeptisk (Lilly) ut och sen på när båda satt på huk bredvid varann (Flora med solglasögonen i ett fast grepp) och tittade i en bok, så det gick bättre och bättre.
Båda vägrade tyvärr äta lunch, men Flora somnade sen på stört i vagnen (på madrass gick inte, så de tog in vår vagn), och Lilly vägrade lägga sig ner och somnade sittande - först när jag kom tillbaka med två små gosedjur som vi provanvänt i två nätter just för detta syfte, lade hon sig ner och somnade på riktigt. Hon såg förstås inte mig, då hade det aldrig gått, men Amra kom och mötte mig och tog emot dem.
När de vaknade fick jag komma och hämta dem, och fick i dem varsin banan i hallen och sen varsin glass på plantskolan bredvid (Alfred fick förstås också), och sen åkte vi hem och träffade mormor.
Och ikväll somnade Lilly såhär på min mage. Så mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar