onsdag 9 september 2015

Premiärtur med Cargobiken

Det här händer ofta nu för tiden när barnen kommer in i sitt sovrum - hur gulligt som helst! Sen tillbringar de visserligen halva tiden med att dra i samma bok och skrika, men ändå.
Idag satt både jag och Christopher i vårt nya fina arbetsrum (bild kommer) och jobbade: han på riktigt, jag kontaktade lite folk. Sen gick vi och åt lunch på ett hak där vi åt lunch den dagen vi var här och tittade på huset i februari - de har supergoda raggmunkar med bacon.
I eftermiddags tog jag Cargobiken till förskolan för att hämta barnen! Den är rätt vobblig när jag kör den utan last, och det är lite obehagligt, men det blev faktiskt mycket stadigare och lättare när barnen satt i. Det var dock nära att vi inte kom hem, för Lilly ville ICKE ha hjälmen på sig. Till slut envisades jag bara och cyklade iväg och så hjälpte Alfred mig sjunga för att distrahera henne.
Och efter en liten stund gick det bra och vi åkte genom en mysig allé.
Det är så fint överallt här! Till och med utmed motorvägen är det fint. :) Jag är så nöjd att vi flyttat hit! Jag gillar också verkligen att ha gångavstånd till det mesta: när jag inte kunde sänka sadeln på cykeln behövde jag bara gå ungefär 200 meter till en cykelverkstad, när jag skulle på mammografi igår gick jag i tio minuter för att komma till lasarettet, och idag kunde jag handla mat på City Gross och gå hem (fast det var tungt). Kvinnan som gjorde mammografin på mig tyckte det var fascinerande att vi flyttat hit från storstan, men jag älskar det - åtminstone än så länge. Men som jag sa innan vi flyttade: med tåget tar det lika lång tid till Malmö som det gjorde hemifrån Västertorp till Thorildsplan, det är bara lite dyrare.
Och på tal om tåg så börjar min mönsterkonstruktions- och sömnadskurs imorgon kväll i Lund! Jag är lite nervös faktiskt, men det ska väl gå bra, hoppas jag.
Jag är också väldigt förtjust i att vi har en trädgård med fruktträd! Det hann rasa ner en hel del plommon innan vi kom tillbaka efter sommaren, men äpplena och päronen ska jag nog hinna ta hand om bättre. Eller ja, det beror ju på barnen, men ändå. Jag hade tänkt göra äppelmos av den här bunken imorgon, men så fick jag ett nytt skrivuppdrag som ska göras imorgon, så det måste kanske vänta.
Det är en del fix med huset kvar, men det går framåt också. Men igår skulle jag sätta upp en taklampa och behövde sätta en kontakt uppe i de lösa sladdarna i taket. Jag har gjort sånt huuur många gånger som helst, men igår fick jag en stöt för första gången, och det var riktigt obehagligt, så jag får nog lämna över det till en elektriker istället - huset är ju från tidigt 1900-tal, så allt är ju inte direkt top-notch.
En annan sak som är lite irriterande är att min mens kom i förrgår, en dag för tidigt och var mycket rikligare första dagen än den varit hittills. Jag trodde meningen med hormonspiraler var att mensen skulle bli mindre och mindre och förhoppningsvis helt försvinna, men nu går det ju åt fel håll - och den kommer dessutom komma nästa gång just när vi precis kommit till Kreta. Surt. Men idag är den nästan slut visserligen, så så illa är det väl inte ändå.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag såg en bild som du lagt ut på bloggen 2013. Bilden föreställde Floras tånaglar som du var lite oroad över.
    Jag har precis blivit mamma för tredje gången och min dotters tånaglar ser likadana ut.
    Hur gick det sen? Blev det några komplikationer eller löste det sig?
    Tacksam för svar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Det har gått bra med hennes tånaglar - den nageln som var helt liten och trekantig ser normal ut nu. Men hon får visserligen lite nageltrång ibland, och nu blir jag osäker på om det är den eller den andra, men det verkar nog troligt att det är den. Jag petade försiktigt på huden när hon var mini för att försöka få fram nageln bättre, och det verkade hjälpa. Hoppas det går bra med din dotters också - och grattis till tredje barnet!

      Radera