tisdag 8 september 2015

Äka mamma!

Nu kastar Flora ur sig treordsmeningar också plötsligt, så det blev som jag trodde/hoppades; att hon skulle komma igång lika fort som Lilly när hon satte igång att prata mer på riktigt. När mamma var här igår och vi skulle hjälpas åt att lägga barnen sa hon till exempel: "Inte mommo ligga", för hon tyckte att jag skulle ligga och läsa för henne istället.
Och Lilly, hon har sagt att hon älskar mig. :) Hon märkte att jag blev glad när Alfred sa att han älskar mig härom dagen när vi satt vid matbordet, så hon sa: "Mamma? Äka dig!" Sen sa hon: "Äka Wawa!" till Alfred och sen vände hon sig till den förväntansfulle Christopher och sa: "Pappa? Äka mamma!"
Haha!!
Han hävdar att hon sa att hon älskar honom sen också, men jag vet inte jag. ;)
På förskolan idag gick det mycket bättre redan! Lämningen var jobbig dock - eller snarare, för Flora var den faktiskt ganska enkel; Christopher sa till henne att pappa och mamma skulle jobba, så Flora snyftade "Pappa mamma jobba" och sen lät hon sig lämnas över till Titti. Lilly däremot, som satt i min famn, lutade huvudet mot min axel och grät på ett helt nytt och totalt hjärtskärande sätt, hon lät så ledsen! Och tårarna bara trillade nerför kinderna på henne. Det hjälpte inte hur många gånger jag än sa att mamma och pappa kommer tillbaka, hon bara grät och grät. Flora däremot slutade gråta inne i rummet innan jag ens hann lämna över Lilly till Amra.
Men jag fick ett sms lite senare där båda tjejerna satt i fyrbarnsvagnen, utan nappar, och inte såg ledsna ut - då skulle de gå till Karlslundsparken och titta på hästar.
När jag hämtade fick jag rapporten att de hade både ätit och sovit och tagit initiativ till att leka! De hade provat att sätta dem vid varsitt bord vid lunchen, och då hade Lilly plötsligt börjat äta, och då kunde de peka på henne för Flora och visa att hon åt, och då började även Flora äta. Och när jag hämtade började ingen av dem gråta när de såg mig heller! Så det går verkligen framåt.
Alfred hade haft det jättebra - han blev alldeles till sig i morse när han fick veta att han för första gången skulle få vara på förskolan i hela fem timmar. Och han hade lekt och ätit två portioner fiskgryta (! "Det var jättegott med majs i, mamma". Ungen äter ju aldrig fisk förutom fiskpinnar och fiskbullar hemma!), och först vid halv två, en halvtimme innan jag skulle hämta, hade han börjat längta lite.
Under tiden barnen var på förskolan idag hann jag gå och lämna in Cargobiken på verkstad, för det gick inte sänka sadeln pga rostig och sliten skruv, och sen åka till Löddeköpinge för att byta låset. Väl där hann jag också köpa ett gäng vantar till barnen och termobyxor till Alfred på Stadium Outlet, cykelhjälmar till tjejerna (men glömde helt att jag själv bör vara ett gott föredöme och också ha hjälm, så jag måste hitta en till mig också nån dag snart), plus hämta ut en gratis tårta på ICA Maxi som vi fått kupong på för att vi är nyinflyttade. Väl hemma satte jag ihop min nya skrivbordsstol och provsatt vid nya skrivbordet i nya arbetsrummet. Snart ska jag ta och söka lite jobb därifrån också.
Och på eftermiddagen var jag på mammografi - Landskrona levererar i att sätta in mig i systemet direkt; jag har ju redan varit på cellprovtagning också. Båda kostar pengar här dock, vilket det inte gjorde i Stockholm, men jag är så tacksam att man faktiskt får göra det alls, så jag betalar gärna en liten patientavgift för det. Cykelhjälmarna jag kollade på på vägen kostade runt 800 spänn dock, och det är jag inte villig att betala... Måste hitta nån på rea. Jag provcyklade Cargobiken på vägen hem från verkstaden ändå, och det var rätt vobbligt, så det krävs nog lite vana för att det ska kännas säkert att sätta barnen i den. De ville hemskt gärna sitta i den när jag kom hem, så jag får väl cykla runt lite imorgon, så kanske jag kan hämta dem i den på eftermiddagen.
Sitter just nu och mumsar Manchego-ost med hemgjord päron- och ingefärssylt till och lyssnar på Christopher som sågar nåt på första våningen, och på mina kompisar This Is Heads nya skiva på datorn. Prima liv (bortsett från en liten förkylning). I vårt hus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar