torsdag 17 september 2015

Reseplanering

Åh, den här hormonspiralen, vilken tråkig följetong den är... Eller nja, den funkar väl bra för det mesta, men nu verkar jag ha fått en gulkroppscysta igen, bara fyra månader efter den första. Jag har inte varit och kollat upp mig, men det känns som det gjorde då i maj när jag faktiskt gick till en gynekolog för att kolla och fick bekräftat att det var en gulkroppscysta som just spruckit. När jag kollade min mens-app så fick jag mens 9 dagar efter det, så nu har ett litet hopp tänts om att nästa mens kanske kan komma lite tidigare så den börjar före Kreta (dit vi åker den 3 oktober), för den här gången har den lilla mens jag har varit väldigt utdragen. Det är visserligen väldigt lite, så jag ska väl vara tacksam för det åtminstone, men det har kommit lite brunt blod varje dag i drygt tio dagar, vilket är längre än jag nånsin hade normal mens. Suck om det inte blir mindre igen, det ska ju bli lindrigare och lindrigare med hormonspiral, sägs det ju. Trosskydd sitter fast så dåligt i bikinibyxor, och jag vill ju kunna bada i pool också utan att oroa mig för att kladda. Men det ska väl gå, jag får väl hålla mig till havet (som jag ändå gillar bäst) om det vill sig illa.
I somras, när jag just bokat resan, pratade jag mycket med Alfred om det - och tänkte själv på det konstant, och planerade minsta lilla detalj inför packning och själva resandet i huvudet - men sen vi kom ner till Landskrona har vi haft så mycket annat att göra att jag knappt har tänkt på resan. Men nu börjar det närma sig, så jag har börjat prata med Alfred om det igen, och tjejerna också. Jag brukar berätta att vi ska åka mitt i natten (05:25 går planet, så vi måste åka hemifrån allra senast 03:30), så att vi bara ska lyfta ut dem i bilen (fast Alfred vill bli väckt, säger han), och sen berättar jag hur det går till på flygplatsen och lite om flygplanet, och sen att vi kommer fram och det är varmt, och att vi ska åka buss till hotellet.
Sen kommer vi förstås till det där att vi ska få bada i havet och gräva i sanden, och bada i pool, precis som när Alfred badat i morbror Bernts och Lillans pool. Där reagerade Flora och Lilly: "Inte Lillan Bernt bada!" "Nej, de ska inte med oss." "INTE Lillan Bernt bada!!" Ooookej? :)
De var inte helt pigga på att åka flygplan heller, fast de älskar att titta på flygplanen som flyger över vår balkong varje dag på väg till Sturup och Kastrup, de vill bara åka bil. Så då slutade jag prata om det ett tag.
Det är för övrigt ganska mycket "inte" i både Floras och Lillys meningar, vet inte riktigt hur vi har hamnat där.
Det verkar som att de lindriga förkylningar som alla barnen åkte på härom veckan kanske kommer in på sitt andra varv nu: Flora krupphostade några gånger igår, och i morse lät hon helt rosslig när hon andades. Men hon mår bra i övrigt, så vi avvaktar att gå till doktorn med henne. Jag hoppas bara att alla mår okej när vi ska åka, annars blir det ju inte så roligt.
Ikväll är det dags för mitt andra kurstillfälle på mönsterkonstruktionen. Alfred vill inte att jag ska åka, utan ville att jag skulle åka när de var på förskolan istället, men det fick jag förklara att det går ju inte tyvärr. Men de är ju hemma med pappa, så de klarar ju sig, jag hoppas bara att de inte ska bli ledsna varje vecka jag ska åka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar