lördag 5 september 2015

Toppenshopping på IKEA

Igår kväll började båda tjejerna snora, och sov oroligt, så jag fick sova inne hos dem hela natten. Alfred blev ju snorig härom kvällen, men var bättre redan nästa dag och nu är han bara en aning täppt i näsan, så jag hoppas det blir lika lindrigt för Flora och Lilly - och för mig, för det känns som att det är min tur nu. Alternativt är det bara att jag sov så sabla dåligt inatt, men vi får se hur det blir under natten.
Idag åkte vi till IKEA i Helsingborg. De råkade ha en geni-dag där, utan att vi visste om det, det var nån sorts temadag ("Hylla hela hemmet" eller nåt i den stilen) och de bjöd på smakprover ur sin matavdelnings sortiment på stationer runt om i hela varuhuset. Vi fick smaka bland annat kycklingköttbullar, som alla barnen älskade, äppel- och lingondricka med bubblor, dillknäcke med ädelost, äpple och marmelad, lingondricka, grönsaksbullar och äppel- och päronpaj med vaniljsås. Så trots att det var lördagsfullsmockat var det hur lätt som helst att hålla barnen nöjda, och varken jag eller Christopher behövde bli stressade eller sura. Precis innan kassorna hade de dessutom tallriksmålning för barn, så alla fick måla varsin tallrik (Alfred råkade börja på en andra innan vi märkte det, så han fick göra två), som blev jättefina! Det var först hemma när vi åt middag som vi plötsligt kom på att vi glömde dem på papperskassarna bredvid rullbandet i kassan... Vi känner oss båda som usla föräldrar, och ska ringa IKEA direkt imorgon och hoppas på att de lagt undan dem någonstans, annars måste vi åka och köpa tallrikar och porslinsfärg. Tjejerna gör det väl inget för, men Alfred undrade var hans tallrikar var.
Vi kom i alla fall hem med nya fina små barnstolar till lekrummet, källsorteringsförvaring, blommiga lakan, spegel till lilla toan, matta till arbetsrummet, en glasburk till stenarna Alfred plockade på stranden i Lysekil och lite annat smått som vanligt när man varit på IKEA. Samt kycklingköttbullar, grönsaksbullar (som barnen visserligen inte gillade nåt vidare, men vi tänkte försöka igen), korv, korvbröd, Dumlekolor (det delade de också ut lite här och var: utmärkta mutor), dricka och lite sånt, till 10% rabatt med Family-kortet just idag. Plus att vi äntligen beställde en torktumlare på Elgiganten, men den kommer tyvärr inte förrän på fredag i nästa vecka.
På vägen hem somnade barnen, som tappert hållit sig pigga och glada på IKEA med hjälp av allt de fick smaka, plus korv och glass efteråt, så vi körde några omvägar till Ålabodarna (superfint) och Örenäs slott och lite annat. Jag såg att de kommer servera gåsamiddag på slottet i november, så jag googlade vidare och såg att även Erikstorp där vi åt lunch härom dagen kommer ha det, och det måste vi gå på. Jag brukade gå på gåsamiddag på Kalmar nation i Uppsala när jag pluggade, och det är en tradition jag gärna återupptar när jag nu bor i Skåne, där det liksom känns som standard att äta gås på hösten.
När vi monterade ihop stolarna satte sig Lilly i hallen utanför lekrummet och hade fika med den fina picknickkorgen tjejerna fick i doppresent av gudmor Nina. "Mååt", sa hon att det var, dvs mat. Gullunge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar