onsdag 2 september 2015

En onsdag i Landskrona

Idag på förskolan var jag med tjejerna på frukt- och sångstund direkt på morgonen (det ska bli intressant att höra hur mycket skånska de kommer börja prata: båda deras fröknar pratar rejäl skånska, så "Imse Vimse Spindel" och "En kulen natt" lät ganska annorlunda mot hur de brukar låta hemma), och sen skulle vi ut på gården. Då möttes vi av bara Christopher, för Alfred hade åkt iväg med förskolans Cargobike på utflykt. Jag vill ju köpa en sån, men har inte haft nån lycka på Blocket än, eftersom folk bara struntar i att svara - en hade vi bestämt att jag skulle få komma och titta på och sen lät de bara bli att svara om när, och när vi ringde idag hade de sålt den. Hatar folks Blocket-ohyfs! Alfred tyckte hur som helst att det var jätteroligt att åka lådcykel.
Tjejerna skulle också på utflykt till närliggande Karlslundsparken och titta på djur (kossor, getter, grisar, kaniner etc), och vi fick inte följa med! Aaaaah!
Tjejerna satte sig i fyrlingvagnen de har på förskolan, och så vinkade vi av dem. Flora var lugn som en filbunke idag, helt oväntat, medan Lilly började gråta lite, men strax fick vi ett foto smsat till oss, där hon hade lugnat sig.
Vi hade fått order att inte komma tillbaka före klockan 11, när vi skulle ta hem barnen, så vi åkte och hämtade tjejernas nya pass och handlade mat. När vi kom tillbaka såg Flora mig genom fönstret, så även fast hon varit lugn hela tiden vi var borta började hon storgråta när vi kom, men det är ju helt okej. Alfred hade haft hur kul som helst också. (Han blev ju supersnorig igår kväll, men har ingen feber och mådde bra, så han kunde gå till förskolan ändå.)
Så imorgon ska vi lämna dem direkt på morgonen, säger fröknarna...
Sen åkte vi och åt lyxlunch på Landskronas golfklubbs restaurang Erikstorp, där Christopher sett att en lunch som skulle kostat runt 200:- i Stockholm bara kostade 95:-. Barnen fick jättefin pizza och vi åt bakad sejrygg med brynt citronsmör, färsk pepparrot och potatispuré, och de hade bröd med vispat brynt smör och sallad med olika hemgjorda dressingar, och allt var galet gott. Dit åker vi lätt tillbaka.

Oh, förresten: den här veckan sköter Christopher Landskrona stads instagramkonto, kolla in det! Det heter "Landskronastad" helt enkelt - eller kolla på nätet: https://instagram.com/landskronastad/
När vi kom hem satte sig Flora och Lilly i dörröppningen till arbetsrummet - det har de gjort varje dag den här veckan. Jättegulligt.
Lite senare på eftermiddagen tog vi oss äntligen tid att klippa gräset i trädgården, det var superlångt och allt såg risigt ut. Vi har bara en handjagare, så det var lite trögt, särskilt som det låg fallfrukt lite här och var, men det blev jättefint till slut! Glömde ta kort på det innan det blev mörkt, får göra det imorgon. Nu är plommonen slut, tyvärr (tråkigt för Flora, hon gillar att gå omkring med ett "blommo" i handen), plockade de sista som var fräscha idag, men både päronen och äpplena börjar mogna. Tänkte jag skulle prova att göra päronsaft, men har någon fler tips på vad man kan göra med päron så säg till! Äpplena gör jag mos av, och torkar i skivor, men päron är lite värre.
När vi just börjat laga mat ringde förskolechefen och erbjöd oss utökad tid till 20 timmar i veckan, eftersom hon hört att jag är arbetslös, och hon tänkte att vi kanske skulle vilja ha lite mer tid för att komma igång och hitta jobb och så, för de har inte fullbelagt nu och har utrymme att erbjuda oss mer tid (vi kan till och med få ännu mer om vi behöver sen). Väldigt snällt av henne att ringa om det, tyckte vi! Jag tycker visserligen att det känns läskigt att lämna tjejerna längre nu redan i början, men jag tänker att om det inte går bra får jag väl bara hämta dem tidigare ett tag - dumt att tacka nej till 20 timmar när vi nu kan få det. Vi fick välja om vi ville ha måndagar eller fredagar extra, och fredagar kändes spontant bra att ha dem hemma om man vill ta en långhelg och åka nånstans, men vi valde att ta fredagar ändå (vilket ju i och för sig också funkar för långhelger), för varannan måndag har tjejernas avdelning planering och har vikarier, och varannan fredag har Alfreds avdelning planering, och vi tänkte att eftersom Alfred är större hanterar han nog personalbyten bättre än tjejerna. De försöker också ha samma vikarier jämt, så så illa är det inte heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar