lördag 30 augusti 2014

Sommarens återkomst

Efter flera veckors regn och blåst har vi nu haft några riktigt fina dagar - ingen supervärme precis, men runt 18-19 grader, och det har räckt bra.
I förrgår tillbringade vi större delen av dagen på altanen. Älskar när jag lyckas matcha tjejerna utan att klä dem likadant!
Alfred på väg ner till stranden. Vi gick ner för att jag och mamma ville bada, med tjejerna i vagnen.
Alfred ville inte bada men var i med fötterna lite i alla fall.
Och Lilly, som var helt tossig när vi tog ut henne ur vagnen och ville krypa ner mot vattnet, fick känna. Hon tyckte det var hur kul som helst och ville aldrig gå upp! Men var lite tvungen för att det blev för tungt för min och mormors ryggar...
Det var så skönt på stranden att vi bestämde oss för att stanna en stund. För att inte Lilly skulle lyckas krypa ner i vattnet själv så flyttade vi oss till den lilla gräsplätten där vi tillbringade dagarna när det var strandväder varje dag. Alfred stannade vid vattenbrynet och letade stenar en stund först.
Men lilla skogstokiga Lilly gav sig istället ut på bergsklättring och stackars mormor hade hjärtat i halsgropen hela tiden.
Flora stod hellre still, utan stöd.
När vi kom hem hade det blivit gaaanska varmt inne av att solen låg på mot de stora fönstren.
Igår var det mulet, men ganska varmt, så vi tog ut baljan på altanen. När vi ville bada tjejerna härom dagen skrek de som stuckna grisar igen, så vi ville göra ett nytt försök att vänja dem vid baljan.
Lilly fick provbada i en hink först. Hur kul som helst!
Flora var skeptisk som vanligt (hon ville absolut inte doppa fötterna i havet igår heller), men det gick bra efter en liten stund.
Sömnen har förresten gått bättre de två senaste nätterna. Vi testade välling igen, och Flora drack bra när hon fick den i pipmugg, medan Lilly föredrog flaskan (de har inte använt flaska på flera månader, sen vi slutade med ersättning runt halvåret). Sen sov de faktiskt några timmar i sträck! Jag vet inte om det var en slump eller om det var tack vare vällingen - nästa kväll drack de mindre, men sov ändå okej. Hoppas det håller i sig i vilket fall som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar