tisdag 19 augusti 2014

Födelsedagen

Det är ju härligt att fylla år ändå! Och nu kanske jag inte behöver ha så mycket åldersångest längre eftersom jag lyckats få tre fina barn - visst, min karriär har gått åt skogen, men nu är barnen viktigast ändå. Så nu ska jag nog bara vara tacksam för att jag får bli äldre, det är det ju inte alla som får bli. Så: omfamna 42!
Dagen blev superbra, tack vare glada barn och fin sambo när jag vaknade, fantastisk mamma som fixade allt under hela dagen (som varje dag när vi är här i Kärra, visserligen, men lite extra fint på födelsedagen), fina presenter, god tårta och mat och konstigt nog fler grattishälsningar på Facebook än när jag fyllde jämnt för två år sen (tror det blev över 130 till slut - Facebook är ju som roligast när man fyller år när folk som aldrig skulle kommit ihåg en annars tar sig tid att skriva en liten hälsning).
Först och främst fick jag en overlockmaskin av mamma och Christopher! Jag har velat ha en i flera år, fast jag vet i och för sig inte hur man använder den, jag har bara ett vagt minne av att min syster Fina sa att det är bra att ha när man syr i stretch (hon var modedesigner). Nu ska jag först hitta en bruksanvisning på nätet (fick en begagnad utan bruksanvisning) och så kanske ta mig in till butiken där de köpte den för att få en lektion. Sen ska jag sy barnkläder! (om några år när jag får en sekund över...)
Härom kvällen funderade jag över vad jag ska ha för look i höst - och så fick jag det här av Christopher, och det var ju perfekt! Jag körde kjol och t-shirt förrförra hösten (förra hösten var jag ju stor som ett hus) och inte så mycket klänning, och så får det bli igen.
Jag fick också några trådrullar till overlocken, och av mamma även en flaska alkoholfritt mousserande vin som ska vara riktigt gott, och från barnen via Christopher fick jag ett armband och ett halsband. Av Stella fick jag säsong 2 av "Brottet" på dvd, av svärmor och svärfar fick jag presentkort på H&M och av Christophers mormor pengar.
Och så kom min ena morbrors fru Lillan förbi med en jättefin bukett rosor, och min andra morbror med fru kom med en ros i kruka.
Sen fick vi tårta. Mamma har alltid gjort världens godaste tårtor (så det gör jag med, eftersom hon lärt mig - ingen falsk blygsamhet här inte), och jag hade beställt en hallontårta med chokladsmörkräm som bonus, och det blev så sjukt gott! På tre vuxna, ett barn och två bebisar som fick lite grädde och hallon åt vi upp två tredjedelar av en stor tårta på en gång...
Jag och Alfred var på stan på förmiddagen, och då spöregnade det och blåste, men på eftermiddagen kom solen fram och vinden lugnade ner sig lite, och eftersom det var 19 grader, vilket var varmare än det varit på en vecka, passade jag på att gå och bada.
Vi köpte en drake åt Alfred på stan, som vi invigde. Christopher höll först, och sen fick Alfred prova själv. Det gick bra - tills han tappade snöret, och draken flög iväg! Alfred blev sååå ledsen... Men som tur är bor vi vid en vik, och draken flög över viken men stannade vid nästa strand där snöret fastnade i en växt, så världens bästa pappa tog bilen så nära han kunde och vadade sen i vattnet några hundra meter och lyckades rädda draken - vår hjälte! Nästa gång knöt vi snöret runt Alfreds mage. :) (Det snygga fotot var det förresten Christopher som tog.)
Tjejerna fick ha på sig de superfina klänningarna jag sneglat på på KappAhl länge, men inte köpt för att de var lite dyra (169:-/st), men som jag sen hittade på rea för 60:-/st, tror jag det var. De fanns bara i stl 80, men de funkade ju ändå som långklänningar. Och så tog de lite modetips från Trinny och Susannah också. Och alla barnen var glada och pigga större delen av dagen, och inte alls sådär tålamodskrävande som de var kvällen innan - tack för den födelsedagspresenten!
Sen fick vi supergod middag som mamma lagat: lammytterfilé med potatis, sås och mammas egna variant på Waldorfsallad, samt egenodlade tomater från morbror Bernt och Lillan. Så allt i allt: en mycket bra födelsedag!

6 kommentarer:

  1. Grattis i efterskott! :) Tycker det låter som en finfin födelsedag!

    SvaraRadera
  2. Grattis! Vilken fin dag du verkar ha haft. Och det där fotot på Alfred med draken ser ut som en tavla! Rama in vetja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Och ja, det har du rätt i - det är taget med mobil, men med Christophers iPhone 5:a, så förhoppningsvis tål det åtminstone en liten uppförstoring.

      Radera
  3. Grattis!! Och tack för en jättefin blogg!

    SvaraRadera