fredag 22 augusti 2014

10 månader idag!

Det känns som att det bara var några dagar sen tjejerna blev nio månader, och nu är de redan tio!
Lilly har börjat träna på att stå själv (alltså att släppa taget), båda går runt möbler hela dagarna, och Flora har lärt sig krypa upp för trappor i en rasande fart - Lilly testade det redan för länge sen, men är nu lite mer försiktig i trappan mellan hallen och vardagsrummet (uppifrån har vi en grind, men inte nerifrån, så där får vi passa), tack och lov.
Vi har börjat säga "tack tack" när vi ska ta något som de håller i, och det verkar som att Lilly har lärt sig det, för hon säger ofta "tata" när vi tar skeden från henne vid matbordet. Flora vill tydligen börja äta själv, för hon försöker nästan alltid hugga skeden ur våra händer när vi matar, men det är i och för sig sällan hon försöker stoppa den i munnen, så det slutar alltid med en massa gegg och irritation...

De har blivit mycket bättre på att roa sig själva ganska långa stunder, men de har tyvärr också börjat dra varann i håret litegrann ibland, och det är förstås inte särskilt populärt. Men för det mesta leker de bra tillsammans och tar grejer från varann fram och tillbaka utan att bli arga - ibland håller de emot hårt dock när de inte vill bli av med något, men de brukar inte bli ledsna om de ändå tappar taget.
Och de här två! Framför allt Flora är väldigt intresserad av Alfred, och så länge hon inte drar honom i håret tycker han det är jättemysigt.
Båda tjejerna sover som krattor just nu och vaknar och sätter sig upp ungefär en gång i halvtimmen, och så måste jag lägga dem intill mig för att de ska lugna sig igen. Jag hoppas verkligen det beror på utvecklingsfasen som ska vara just nu så det går över snart. Det är ju när de är som jobbigast man frestas att försöka sig på nya sovrutiner, men det är ju just då de behöver den vanliga tryggheten som mest, så bara det går över snabbt så jag överlever dagarna så kör vi på som vanligt ett tag till. Segt bara att det händer just när Christopher är borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar