onsdag 6 augusti 2014

Skåneresan

Utlandsresan blev på dag 2 till "Skåneresan", och vi började med att köra ett varv i Oxie, där vi såg gott om pittoreska hus som det här. Jag vet inte om det riktigt är jag att bo i ett sånt hus, men det kunde ju vara kul att testa!
Men det är ju det där med att vi inte kommer kunna få lån för att köpa något nytt så länge jag är arbetslös och Christopher frilans, så vi körde sen vidare till Skanör/Falsterbo, genom det skånska landskapet (som fick en lite konstig blå nyans när jag fotade genom våra lätt tonade bakrutor). Där har vi nämligen hittat flera hus för uthyrning.
Vi körde en liten runda och parkerade sen och gick till Skanörs Gästis för att äta lunch.
Peppad Flora.
Lilly babblade på som vanligt.
Jag och Christopher åt spätta med brynt smör och lite annat gott,  Alfred åt köttbullar och tjejerna fick testa köttfärssås på burk (med hela 8% kött... Maten jag lagar är kanske inte billigare i längden, men definitivt lyxigare).
Långt där borta i den blåtonade fjärran syns Öresundsbron! Jag tycker den är så fin.
Efter Skanör skickade jag ett sms till min gamla kompis Cecilia, som jag lärde känna när hon var sångerska i Souls och jag tyckte hon var en av de coolaste i hela världen. Alfred fick se henne sjunga i videon till Marit Bergmans och hennes låt "Adios Amigos" för ett tag sen och sa "Jag vill träffa henne!", så då såg vi till att han fick göra det, eftersom hon råkade befinna sig mitt i stan med sin yngsta dotter. Så vi möttes upp vid Konsthallen och barnen fick leka i vattensprutet där. När Alfred såg att Cecilias dotter blev alldeles blöt var han smart nog att be att få ta av sig kläderna direkt.
Sen körde han fullt ös och blev dyngsur, och Lilly blev nyfiken och vågade krypa såpass nära att hon behövde nya kläder efteråt.
Sen körde vi till Västra hamnen för att Alfred skulle få se platsen där de spelar in "Sommarlov", och även om det inte var inspelning då blev han överlycklig över att få se bussen som är med på tv. Och på vägen såg vi ett sketahögt hus genom takfönstret.
Och sist höjdpunkten på resan: stans (Sveriges?) godaste glass! Jag kommer aldrig ihåg vad stället heter, men det ligger på Drottningtorget. Dolce Sicilia? Dolce Siciliana? Nåt sånt. Där mötte vi upp en gammal vän till Christopher, som just flyttat till Malmö från Stockholm för kärlekens skull.
Jag slog på stort med en stor bägare istället för mellan som jag brukar ta, och fick därmed prova fyra smaker: lakrits, jordgubb, citron och stracciatella. Galet gott, men för att vara helt ärlig är faktiskt Stikkinikkis lakrits ännu godare.
Flora gick en promenad på bänkarna utanför, medan Alfred flirtade lite med en liten tjej på insidan.
Och kramade sin syster. Speciellt Flora är väldigt förtjust i Alfred nu, hon skrattar åt i stort sett allt han gör.
Sen fick vi gå husesyn i Marias nya lägenhet som låg precis i närheten innan vi åkte hem. Jag hade hoppats på att kunna träffa mina vänner och f.d. kolleger i bandet This Is Head också, men de hade fullt upp på olika håll, så det får bli nästa gång istället. Om inte annat siktar vi ju på att flytta ner nästa sommar/höst!
Sen körde Christopher oss säkert hem till mitt paradis på jorden igen, och alla tre barnen somnade såklart och vaknade pigga och glada när vi kom fram vid halv nio på kvällen... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar